“Okus čokolade u Parizu” je doza romantike koja treba svakome

Jenny Colgan poznata je britanska autorica koja je napokon dobila prvi prijevod. Radi se o romanu o okretanju nove stranice u životu. Iako prevladava pozitivan ton, autorica se ne ustručava ubaciti nešto mraka, a to priču čini vrlo autentičnom. Priča o dvije žene čije se sudbine isprepliću u gradu na obalama Seine dodiruje toliko toga u čitatelju…

Iako je junakinja romana „Okus čokolade u Parizu“, Anna Trent, provela godine radeći kao nadglednica u tvornici čokolade, to ne znači da je uistinu naučila što prava čokolada jest i kako je pripremati. Nakon neugodne nesreće zbog koje je završila u bolnici, Anna je susrela svoju staru učiteljicu francuskog, Claire, koja joj je pomogla da pronađe novi posao – i to u Parizu, u radionici najpoznatijega francuskog čokolatijera.

Anna će tek u Parizu shvatiti koliko je malo živjela i doživjela u engleskome gradiću u kojem je odrasla i radila, te će otkriti da se za ono što uistinu vrijedi treba uistinu i potruditi. Možda je riječ o savršenome komadiću svježe pripremljene čokoladne slastice, a možda i o ljubavi koja će tražiti povjerenje i snagu koju nije ni znala da ima. Bilo kako bilo, Annin život nikada više neće biti isti.
Otvorivši se prema životu, Anna će pomoći i Claire, koja je gotovo odustala od svega zbog teške bolesti, da ponovno otkrije Pariz u koji se zaljubila prije četrdeset godina i da se napokon pomiri s vlastitom prošlošću…

Priču nam Anna priča u prvome licu, ali postoji i dio knjige koji nas vraća u prošlost kada je njezina učiteljica francuskoga proživjela najsretnije trenutke svog života.

Čokolada, ljubav i Pariz tri su glavna sastojka ove čarobne priče o dvije žene koje je taj grad nepovratno promijenio, a sigurno će dirnuti i vas.

Svakako vam preporučujemo da uz čitanje ovoga divnog romana pojedete neku slasticu koju preporučuje autorica Jenny Colgan (isprobala ih je i tvrdi da su izvrsne i jednostavne) – recepte ćete pronaći na kraju knjige!

Index.hr