Otac Meghan Markle mogao bi svjedočiti protiv nje u sporu protiv tabloida

Thomas Markle mogao bi svjedočiti protiv kćeri Meghan u pravnoj bici s tabloidom Mail on Sunday. Naime, tabloid i izdavačka kuća Associated Newspapers su optuženi da su nezakonito objavili privatno pismo koje je vojvotkinja od Sussexa poslala svom ocu u augustu 2018. godine.

Novine će tvrditi da je objavljivanje ove bilješke opravdano i legitimno jer postoji javni interes za lične odnose članova kraljevske porodice.

Mail on Sunday će se oslanjati na dokaze Thomasa Marklea tvrdeći kako je on imao puno pravo ispričati svoju verziju onoga što se dogodilo između njega i njegove kćeri, uključujući i sadržaj pisma.

Dakle, ako slučaj bude pokrenut, Meghan i njen otac mogu biti pozvani da svjedoče jedno protiv drugog.

Advokatska kompanija Schillings koja zastupa Meghan Markle u oktobru je podnijela tužbu zbog zloupotrebe privatnih podataka, kršenja autorskih prava i Članka o zaštiti podataka iz 2018. godine, piše Sky News.

Tabloid tvrdi da vojvotkinja nije mogla očekivati da će sadržaj pisma biti privatan i da će tako i ostati.

Magazin The People svojevremeno je pisao da je Meghan pisala svom ocu: “Tata, moje srce je slomljeno. Volim te. Imam samo jednog oca. Prestani me žrtvovati u medijima kako bismo mogli popraviti našu vezu”.

No odbrana lista kazala je da je Meghanino pismo bilo daleko od pisma namijenjenog popravljanju odnosa oca i kćeri te da je pismo bilo napad na Thomasa Marklea.

Između ostalog, optužila ga je da joj je slomio srce, proizveo bol, da je paranoičan, da je ismijava, da izmišlja priče, da je napadao princa Harryja i da je stalno lagao.

Dijelovi pisma objavljeni su u Mail on Sunday u februaru 2019. godine. Kada je u oktobru najavljena tužba, princ Harry je kazao da je pismo objavljeno kako bi se manipuliralo čitateljima na destruktivan način.

Glasnogovornica Schillingsa kazala je da je objavljivanje ovog pisma bilo dio novinarske kampanje koja je bila usmjerena protiv vojvotkinje od Sussexa te da su o njoj pisali “lažne i pogrdne priče”, kao i o njenom suprugu Harryju.

Mail je negirao da je na bilo koji način promijenio sadržaj pisma.

Žene.ba