People’s Choice Awards: Jennifer Lopez proglašena ikonom 2020., plakala od sreće

Ovo priznanje joj je pripalo zbog njene uspješne višedecenijske karijere, od nastupa na poluvremenu Super Bowla 2020. do uloge u kultnom biografskom filmu Selena 1997. godine.

Prije nego što je održala emotivni govor tokom kojeg je čak i zaplakala u jednom trenutku, Lopez je bila iznenađena videoporukama svojih kolegica Renee Zellweger i Nicole Kidman.

“Čovječe, 2020. nije bila šala, zar ne? Mislim prije 2020. bili smo opsesivni oko osvajanja ove nagrade ili nominacija za tu nagradu, ali ne ove godine. Ova godina nam je pokazala šta je važno, a šta ne. Ljudi, svi smo zajedno u ovome. Pomažimo jedni drugima, volimo se, budimo ljubazni jedni prema drugima. I shvatila sam važnost te veze, taj ljudski dodir. Shvatila sam da tome težim u svemu što radim”, kazala je Lopez.

Poručila je i to kako je vjera motivira da nastavi dalje u teškim trenucima.

“Ponekad kada sam umorna, kao što je to bilo kod većine nas ove godine, moja porodica, prijatelji, moje bebe i moji fanovi, vi ste ljudi koji su me podigli kad se nisam mogla podići. Tako sam zahvalna što vas imam u svom životu “, nastavila je.


Istaknula je kako joj je bila velika čast nastupiti na Super Bowlu ove godine.

“To je bila velika stvar! Mnogo sam toga vidjela i naučila i još uvijek učim. Želim da vam se zahvalim i kažem vam koliko cijenim što ste mi dozvolili da to učinim pred vama svih ovih godina. Kao Latinoamerikanka i kao žena, moram raditi dvostruko više da bih dobila prilike, ponekad su moji veliki snovi i moje ambicije nervirale ljude oko mene”, priznala je pjevačica, prenosi Klix.

Na kraju je kazala kako je ovo najveća nagrada koju je mogla dobiti.

“Prihvaćam ovu nagradu s velikom poniznošću i zahvalnošću i nadam se da možemo početi liječiti kao zemlja i zajedno stajati ujedinjeni i ponosni i u harmoniji “, poručila je Lopez.

Justin Bieber i Lady Gaga izjednačeni su kao najviše nominirani umjetnici večeri sa po sedam nominacija. Bieber je pobijedio u glavnim kategorijama, uključujući muškog umjetnika, album, muzički video i saradnju godine.

Žene.ba