Pet ključnih pravila za nošenje crne od glave do pete

Mislite da je jednostavno složiti crni outfit?

Ljubiteljice najtamnije boje dobro znaju da nije lako istaknuti se u masi u crnom od glave do pete, ali nije ni nemoguće. Postoji nekoliko stilskih trikova koje trebate uvijek imati na umu želite li privući poglede i u crnini, a krademo ih izravno od street style zvijezda:

1. Izmiješajte tkanine i teksture.

Nema ništa chic u crnom outfitu složenom od pamučnih komada. U hladnijim danima ovo je i puno lakše – možete iskombinirati pletiva, kožne komade, traper, baršun…

2. Pobrinite se da su tkanine koje nosite u skladu s aktualnom sezonom.

Crna vunena haljina izgledat će fantastično u jesenskim i zimskim mjesecima, pogotovo u kombinaciji s dobrim parom kožnih čizama, dok ćete preko ljeta u njoj izgledati čudno. U toplijim mjesecima oslonite se na svilene i lanene komade.

3. Kad slažete crni outfit, još je važnije da vam svi komadi savršeno pristaju.

Iskoristite i činjenicu da crna odjeća sužava i birajte laskave i uže komade, a izbjegavajte široke i predimenzionirane.

4. Poigrajte se modnim dodacima.

View this post on Instagram

in case you forget my name

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj) on

Crni outfit slobodno možete razbiti nekim upečatljivim nakitom u drugoj boji ili, recimo, bijelim čizmicama koje su ove sezone hit. No nećete pogriješiti ni odaberete li dodatke u skladu s outfitom jer će svakako dodati novu dimenziju, odnosno teksturu.

5. Veliku ulogu igra i vaš izbor šminke.

Same ćete se uvjeriti da crni outfit izgleda drugačije ovisno o boji ruža koji nosite. U dnevnim varijantama dodajte usnama nježni ružičasti pigment, a u večernjim ih obojite u jarkocrvenu, dok će tamne nijanse funkcionirati u oba slučaja.

Index.hr