Pet trikova i domaćih preparata protiv peruti

Perut, osim što stvara neugodu i često dolazi sa svrbežom, nije lijepo ni vidjeti na odjeći i u kosi.

Srećom, možemo si pomoći i to doma uz ovih nekoliko trikova.

Održavajte tjeme čistim

Pranje kose i temeljito čišćenje tjemena je ključno. Pazite da redovito perete kosu i tjeme, ali da pritom ne koristite previše proizvoda za kosu jer i kemikalije mogu oštetiti kosu.

Ne držite predugo ulje na kosi

Ako kosu njegujete uljima, nemojte ulja predugo i prečesto stavljati na kosu. Pretjerivanje s uljem može samo dovesti do pojave još peruti.

Sok od luka

Luk je bogat sumporom koji minimizira stanjivanje kose i njeguje folikule dlake. Uz to, sok od luka ima antibakterijska svojstva idealna za perutavo tjeme, a antioksidansi u soku od luka sprječavaju preranu pojavu sijedih. Sok od luka odličan je i za poticanje rasta kosa i gotovo istog trena rješava problem peruti.

Soda bikarbona

Šaku sode bikarbona umasirajte na mokro tjeme i kosu. Masirajte i na kraju dobro isperite. Soda bikarbona nježan je piling koji će ukloniti višak kožnih stanica i ulja na tjemenu. Uz to, soda bikarbona ima antifungalna svojstva te može pomoći u borbi protiv gljivica koje su odgovorne za pojavu peruti.

Aloa vera

Nježno nanesite gel od aloa vere na tjeme i ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga temeljito isperite kosu. Aloa vera ja odlična za njegovanje i čišćenje tjemena, a kosa će vam nakon ovog biti njegovana, mekana i svilenkasta, piše Pinkvilla.

Žene.ba