Poznata glumica zbog seksualnog zlostavljanja promijenila ime

Nakon što je Emily Ratajkowski optužila fotografa Džonatana Ledera (Jonathan) da ju je seksualno zlostavljao, javila se i glumica Nola Palmer koja tvrdi da je bila njegova žrtva kad je imala 17 godina.

Na svom Instagram profilu Nola tvrdi da joj je Džonatan ukrao mladost i da je zbog njega promijenila ime.

– Čitajući njene riječi i načine na koje je opisala Džonatana, odmah sam počela plakati. Bila sam pod stresom prije nego što sam uspjela pročitati članak do kraja. Već desetljeće nosim bol i traumu zbog Džonatana i njegovog zlostavljanja. Išla sam toliko daleko da sam promijenila svoje ime jer ga je u mojim mislima on posjedovao i nisam ga mogla gledati a da nisam vidjela Džohnatana – napisala je glumica.

Nola PalmerNola Palmer Foto: Instagram

Provela sam deset i više godina emocionalno vezana za svog zlostavljača, nisam ga se mogla riješiti jer me sa 17 godina slomio. Prvi put, zahvaljujući Emili i njenoj hrabrosti, mogu javno reći da je Džonatan Leder bio moj zlostavljač – napisala je.

Nola, pravim imenom Britni Nola Palmer (Britney), rođena je 1991. godine u Kanadi, a živi u SAD-u. Najpoznatija je po ulozi u seriji “Titans”. Svoj privatni život inače drži daleko od očiju javnosti.

Fotograf se o novim optužbama još uvijek nije oglasio. Prethodno je odbacio optužbe koje je iznijela Emili.

– Svjesni ste o kome pričamo? Ta cura je tad bila gola u časopisu “Treats!” i gola je skakutala u spotu Robina Thickea. Zaista želite da neko vjeruje da je ona bila žrtva – rekao je tada za “New York Magazine”.

Žene.ba