Proizvodi za uklanjanje šminke s kojima će lice biti potpuno čisto

Čišćenje lica i uklanjanje šminke neizostavan je korak s kojim počinje svaka beauty rutina. Da bi serumi, hidratantne kreme, ali i dekorativna kozmetika u potpunosti “odradili” svoj posao, odnosno da bi se stvorio wow-efekt na koži, nužno je kvalitetno očistiti lice od svih štetnih utjecaja iz okoline koji se na licu skupljaju, kako tijekom dana, tako i tijekom noći.

@camillecharriere

Međutim, pronaći idealan proizvod koji će zadovoljiti naše potrebe, u potpunosti ukloniti šminku, a da pritom neće iziritirati kožu, nije nimalo jednostavan zadatak. Vjerujemo kako svaka beauty ljubiteljica iza sebe ima priličan broj proizvoda s kojim je pokušala skinuti ostatke šminke s lica, no rijetko se koji pokaže kao the proizvod koji će se dobro uklopiti u postojeću beauty rutinu.

@bareminerals

Neprestano slušamo o tome koliko je bitno da na spavanje ne idemo sa šminkom na licu, a samim time, ključno je pronaći idealan proizvod koji će skinuti baš sve s lica kako bi ostatak proizvoda iz noćne beauty rutine mogao dobro napraviti svoj posao i kako bi svi sastojci mogli prodrijeti u kožu. Također, neuklanjanje šminke s lica izravan je put prema koži sklonoj iritaciji, prištićima i crvenilu. Stoga, ključan korak u beauty rutini je pronalazak kvalitetnog proizvoda za uklanjanje šminke, a vrlo ga je bitno prilagoditi tipu kože kako ona ne bi postala suha, odnosno masnija ili iziritirana proizvodom.

Ako još uvijek niste pronašli proizvod za skidanje šminke s kojim ste u potpunosti zadovoljni, u nastavku donosimo nekoliko ulja, kao i mlijeka za čišćenje lica te micelarnih voda s kojima će tragovi šminke biti u potpunosti uklonjeni.

BareMinerals Oil Obsessed Total Cleansing Oil
DHC Deep Cleansing Oil
Dior Hydra Life Oil to Milk Makeup Removing Cleanser
uklanjanje šminke
Caudalie Make-Up Removing Cleansing Oil
uklanjanje šminke
Embryolisse Lotion Micellaire No Rinse Make-Up Remover
uklanjanje šminke
Dermalogica PreCleanse
uklanjanje šminke
Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm
uklanjanje šminke
Bioderma Bioderma Sensibio H2O Micellar Water Duo Pack
uklanjanje šminke
La Roche-Posay Make-Up Remover Milk
uklanjanje šminke
La Mer The Cleansing Oil

Journal.hr