Rezultati ankete otkrivaju da gotovo polovica muškaraca misli da su žene ‘izmislile’ razliku u plaći

Prema rezultatima novog istraživanja koje je prikupilo glasove 8.566 odraslih Amerikanaca, a objavio ih je TIME časopis, 46 posto muškaraca vjeruje da je razlika u plaćama između žena i muškaraca “izmišljena da služi političkoj svrsi”, a ne “legitimni problem”. I 24 posto muškaraca u dobi od 18 do 34 godine slaže se da su medijska izvješća o nejednakim plaćama muškaraca i žena “lažne vijesti”.

 

Istraživanje je također tražilo od ljudi da označe ono što smatraju najvećim razlozima za razlike u plaćama. Rezultati su pokazali da žene navode seksizam i nesvjesnu pristranost, dok su muškarci rekli da žene rade manje sati i da izabiru karijere koje ne plaćaju toliko koliko plaćaju karijere koje izabiru muškarci.

 

 

Ali to nije sve! 58 posto muškaraca izjavilo je da su prepreke koje su “možda otežale ženama da napreduju u prošlosti” sada “uvelike nestale”. U stvarnosti, Ured za popis stanovništva SAD-a izvještava da Amerikanke zarađuju 81 cent za svaki dolar koji muškaraca u prosjeku zaradi, i da se jaz povećava kada se radi o Afroamerikankama.

 

 

Elle.hr