Rihanna: Čini se da je predsjednik mentalno najbolesnije biće u Americi

U iscrpnom razgovoru za Vogue gdje je govorila o svojim modnim i muzičkim podvizima, Rihanna je prokomentarisala i američkog lidera Donalda Trumpa kazavši kako se čini da je on mentalno najbolesnije ljudsko biće u Americi.

Naime, Rihanna je više puta javno prozvala Trumpa. Kada je američki lider nedavnu masovnu pucnjavu u El Pasu nazvao činom kukavičluka koji je rezultat mentalnih problema, pjevačica mu je odgovorila da pogrešno speluje terorizam.

“Ljudi se ubijaju ratnim oružjem koje legalno nabavljaju. Ovo jednostavno nije normalno. To nikada ne bi trebalo biti normalno. A činjenica da je to klasificirano kao nešto drugačije zbog boje njihove kože? To je šamar u lice. Potpuno je rasistički. Stavite Arape ss istim oružjem u taj isti Walmart u El Pasu i nema šanse da bi Trump tamo sjedio i govorio u javnosti o mentalnim problemima. Čini se da je predsjednik trenutno mentalno najbolesnije ljudsko biće u Americi”, kazala je Rihanna.

Foto: Ethan James Green, Vogue Foto: Ethan James Green, Vogue

Kada je novinar prošle godine tvitovao da je Rihannina “Don’t Stop the Music” odjekivala na Trumpovom mitingu, Riri je tada odgovorila sa: “Neće još dugo…”

Na pitanje Voguea da li je istina da je odbila poluvrijeme Super Bowla u znak solidarnosti sa igračem Colinom Kaepernickom, pjevačica je kazala: “Apsolutno”.

“Jednostavno to nisam mogla uraditi. Postoje stvari s kojima se uopće ne slažem i nisam se htjela ni na koji način služiti njima”, kazala je Rihanna.

Podsjećamo, Kaepernick je prije dvije godine odbio ustati tokom intoniranja himne uoči pripremne utakmice protiv Green Baya. Tada quarterback San Francisco 49ersa, i sam Afroamerikanac, kleknuo je na terenu s još dvojicom suigrača i tako izrazio protest.

Foto: Ethan James Green, Vogue Foto: Ethan James Green, Vogue

Dok fanovi čekaju nove pjesme devetorostruke dobitnice Gramyja, pjevačica ih je nedavno obradovala knjigom njenih do sada neviđenih fotografija. Brojni su nagovještaji da pjevačica radi na novom albumu, a sada je za Vogue potvrdila kako će to biti drugačija vrsta umjetnosti te kako će njene nove pjesme biti inspirisane muzikom uz koju je odrastala, prenosi Klix.ba.

Žene.ba