Rihanna najavila novi album, otkrila da će biti potpuno drugačiji od ranijih projekata

Tokom intervjua za Associated Press povodom izlaska nove kolekcije donjeg veša, Rihanna je najavila i izlazak novog albuma nakon petogodišnje pauze kazavši da će biti potpuno drugačiji od svega što obožavatelji očekuju.

Iako bi mogla biti izuzetno iscrpljena radom na novoj modnoj kolekciji, Rihanna je za AP otkrila da joj je završetak albuma i dalje je prioritet.

Višestruka dobitnica Grammyja rekla je da odvaja vrijeme za “eksperimentisanje” te je najavila da će njena nova muzika zvučati mnogo drugačije od njenih prethodnih projekata.

“Ne očekujete ono što ćete čuti. Samo to zapamtite”, rekla je Rihanna prije snimanja revije “Savage X Fenty Show Vol. 3” koja će se emitovati u petak na Amazon Primeu.

Prošlo je pet godina otkako je pop zvijezda objavila svoj osmi album “ANTI”, koji je uključivao hitove poput “Work”, “Love on the Brain” i “Needed”. Prošle godine, Rihanna je najavila da je počela snimati nove pjesme.

“Šta god znate o Rihanni neće biti ono što čujete”, rekla je pjevačica koja je osvojila devet Grammyja u više kategorija, uključujući R&B, dance i rep žanrove.

“Zaista eksperimentišem. Muzika je poput mode. Trebali biste se moći igrati. Trebalo bi da mogu da nosim šta god želim. Na isti način tretiram muziku. Zato se zabavljam i bit će potpuno drugačije”, otkrila je pjevačica.

Rihanna još nije objavila datum izlaska svog novog albuma, ali muzika igra važnu ulogu i na reviji “Savage X Fenty”. Vraća se treću godinu zaredom i istaknut će najnoviji asortiman njene modne linije koju će nositi brojni poznati modeli, glumci i izvođači.

Revija, snimljena u centru Los Angelesa, uključivat će nastupe Nasa, Rickyja Martina, Jasmine Sullivan, Daddy Yankeeja i Normanija. Adriana Lima, Gigi Hadid, Vanessa Hudgens, Erykah Badu i Alek Wek i Jeremy Pope bit će posebni gosti.

Rihanna je rekla da se raduje otkrivanju nekih od svojih omiljenih komada iz nove kolekcije.

Žene.ba