Rihanna potvrdila lansiranje luksuznog modnog brenda i upisala se u povijest

Rihanna je potvrdila suradnju s najvećim svjetskim modnim koncernom Luis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) u sklopu koje će lansirati vlastiti luksuzni modni brend. Riječ je o koncernu koji u svom portfelju ima renomirane kuće poput Diora, Luis Vuittona, Givenchyja i Sephore.

Rihanna je vijest objavila na svojem Instagramu, a brend će biti lansiran ovog proljeća i nosit će naziv Fenty Maison, prema njezinom prezimenu.

Punim imenom Robyn Rihanna Fenty ovom se suradnjom upisala u historiju kao prva crnkinja koja će voditi jednu modnu kuću u okrilju brenda LVMH i kao prva žena koja je osnivačica originalnog modnog brenda pod okriljem ove grupe.

Fenty Maison je i prva etiketa nastala u okrilju LVMH-a od 1987. godine, kada je lansiran istoimeni brend dizajnera Christiana Lacroixa.

View this post on Instagram

@fenty .

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

“Svi znaju da je Rihanna sjajna pjevačica, no tijekom naše suradnje na njenom brendu Fenty Beauty otkrio sam da je prava poduzetnica i odličan vođa”, komentirao je za WWD vijest o suradnji direktor koncerna LVMH Bernard Arnault, a Rihanna mu je javno zahvalila na pruženoj prilici.

“Nisam mogla ni zamisliti boljeg partnera i u kreativnom, i u poslovnom smislu i jedva čekam vidjeti kakav ćemo svijet zajedno kreirati”, izjavila je pjevačica.

Brend će biti inspiriran svojom vlasnicom i njezinim prepoznatljivim stilom, a uključivat će odjeću za žene, muškarce i djecu te, na opće iznenađenje, elektroniku, uredski materijal i kućne potrepštine, piše u službenom priopćenju iz LVMH-a.

Index.hr