Romantična čipka u 30 divnih ljetnih modela

Žene su u komadima od raskošne čipke oduvijek pronalazile savršen odgovor na brojne modne dileme. Njezina elegancija uživa u velikoj popularnosti još od viktorijanskog doba kada je krasila raskošne haljine povišenog okovratnika. Svojom raskošnom teksturom i ženstvenošću koji donosi baš svakom komadu, čipka je poslužila i kao inspiracija brojnim dizajnerima.

Iz desetljeća u desetljeće, čipka je pronalazila svoje mjesto u najraskošnijim kreacijama prestižnih modnih kuća. Danas, raskoš čipke dostupnija je i raznovrsnija no ikad, a osim kreacija s potpisom poznatih modnih kuća i dizajnera, ona je dio i pristupačnih high street kolekcija.

Twinset

Ljetna sezona donijela je čipkaste komade u njihovoj najprozračnijem i najromantičnije izdanju. U elegantnoj bijeloj boji ili u raskošnim pastelnim nijansama, čipka je i ove sezone stvorile neke od najljepših komada. Uz uvijek popularne čipkaste haljine za kojima ćemo ovog ljeta posegnuti kao savršenim odgovorom za posebne i večernje prilike, bluze i topovi od čipke istaknuli su se kao još svestraniji izbor. Osim unutar večernjih kombinacija, elegancija čipkaste bluze istaknut će se i u poslovom looku ili u spoju s omiljenim parom traper hlača.

Najromantičnije modele u kojima ćemo poželjeti provesti ostatak ljetne sezone, a koje ćemo, s prebačenom jaknom ili blejzerom, nositi i za prvih jesenskih dana, izdvojili smo u nastavku.

Sandro
Sezane
Zara
Miu Miu
H&M
Twinset
Twinset
Twinset
Mango
Reserved
Zimmermann
H&M
Reserved
Mango
H&M
Stella McCartney
Mango
Asos Design
Lela Rose
Zara
Temperley London
Cami NYC
Twinset
Max Mara
Zara
Zimmermann

Rosario
Journal.hr