SAG dodjela nagrada: Elegancija i glamur bez crvenog tepiha

Ovogodišnje izdanje dodjele SAG nagrada održano je online zbog ograničenja pandemije koronavirusa, što nije spriječilo poznate glumce i glumice da donesu glamur i eleganciju u domove gledalaca, iako bez crvenog tepiha.

Raspoloženje ovogodišnje dodjele je ilustrirala Viola Davis, koja je tumačila ulogu blues zvijezde Ma Rainey u filmu “Ma Rainey’s Black Bottom” za šta je i nagrađena za najbolji performans u glavnoj ulozi.

Viola Davis (Foto: Twitter)
Viola Davis (Foto: Twitter)

Kako bi proslavila svoju nominaciju, Davis je prikazala novu stranu svoje modne ličnosti u neonskoj nijansi zelene haljine Louisa Vuittona.

Kerry Washington (Foto: Twitter)
Kerry Washington (Foto: Twitter)

Kerry Washington je za dodjelu SAG nagrada odabrala izgled moderne sirene u ljubičastoj kombinaciji Etro haljine s perlicama uz podudarnu kapu.

Kombinacija koju je Washington nosila inspirisana je plivačicom Esther Williams iz četrdesetih godina prošlog stoljeća, koja je u njezino doba oduševljavala pojavljivanjem u balskim haljinama i kapama za plivanje ukrašenim draguljima.

Emma Corin (Foto: Instagram)
Emma Corin (Foto: Instagram)

Glumica serije “The Crown” koja je dominirala u nominacijama i osvojenim nagradama ove godine – Emma Corin odabrala je kombinaciju potpuno suprotnu kraljevskoj ulozi koju tumači. Corin je obukla asimetričnu kreaciju modnog brenda Prada koju je kombinovala sa bajkerskim čizmama.

Nicole Kidman (Foto: Instagram)
Nicole Kidman (Foto: Instagram)

Oskarovka Nicole Kidman je za dodjelu SAG nagrada odabrala providnu dugu haljinu sa prošivenim plavim detaljima te je za ovu priliku organizovala fotografisanje u svom dvorištu.

Jared Leto (Foto: Twitter)
Jared Leto (Foto: Twitter)

Kada su u pitanju muškarci istakao se glumac Jared Leto, u ljubičastom odijelu kombinovanom sa košuljom i maramom u istoj boji te torbicom u obliku školjke.

Josh O’Connor (Foto: Twitter)
Josh O’Connor (Foto: Twitter)

Za razliku od kolegice iz serije “The Crown”, Emme Corin, glumac Josh O’Connor odabrao je odijelo brenda Loewe koje je vrlo usklađeno sa ulogom princa koju tumači.

Žene.ba / Klix.ba