Šarmantne europske destinacije na koje još uvijek stignete otputovati ovog ljeta

Iskusni putnici iz sezone u sezonu opisuju destinacije koje su ostavile najljepše dojmove na njih. Kako se puni njihov dnevnik putovanja, tako priče i slike postaju sve živopisnije i bogatije. Na brojnim travel blogovima te stranicama koje rangiraju popularna mjesta na ljestvicu najpoželjnijih, gotovo da je nemoguće zaobići Mediteran. Boje, mirisi, more i plaže na Mediteranu san su mnogih svjetskih putnika. On je jednostavno sinonim za ljetni užitak.

@ffy_k

Ukoliko vam na vašoj osobnoj karti putovanja nedostaje još magičnih mjesta koja se kriju na starom kontinentu, u svoj folder “Europska putovanja”, dodajte lokalitete koje donosimo u nastavku i oživite svoj putoholičarski san na najljepši mogući način.

@anamartafialho

VALENCIA, ŠPANJOLSKA

Španjolska je još jedna od onih zemalja koja predstavlja ljeto. S dugim danima koji završavaju tapasima i vinom i plažama koje se protežu koliko i vidno polje, Španjolska nudi toliko za svakog putnika. Valencia je jedan od španjolskih gradova koje morate posjetiti tijekom vašeg europskog ljetnog odmora. Ne samo za sudjelovanje na godišnjem festivalu La Tomatina koji se održava u obližnjem Bunolu u kolovozu, već zato što grad nudi sjajnu hranu i svijetloplave dane, pomiješane s kulturom i poviješću.

U Valenciji možete sjediti na plaži, pijuckati sokove i guštati u gelatu, a noću večerati zavedeni okusima tapasa do kasno u noć dok se prepuštate španjolskom vinu. I ne zaboravite sve churrose koje možete jesti – za doručak, ručak ili večeru. Možete sretno lutati starim gradom Valencijom satima, istraživati uličnu umjetnost, starinske trgovinama odjećom i diviti se povijesnim zgradama. Obavezno pogledajte Torres de Quart, katedralu, zvonik Miquelet koja podsjeća na rimski Koloseum i brojne platoe. Svakako posjetite Mercat Central de Valencia – središnju tržnicu i jedno od najstarijih takvih mjesta u Europi.

CASSIS, FRANCUSKA

Zaboravite Pariz, na jugu Francuske je još šarmantnije mjesto koje naprosto procvjeta u ljetnim mjesecima. S prekrasnim plažama, slikovitim uličicama i ukusnom hranom… Što vam više treba? Možda niste čuli za gradove poput Cassisa koji se doslovno smjestio na plaži, šarmantnog Aix En Provencea, povijesnog Avignona ili fascinantnog sela Les Baux des Provence na vrhu brda, ali oni su savršeno mjesto za provesti ljetne dane. Cassis je mnogim putoholičarima mjesto broj jedan koje na prvi pogled osvaja svojim tirkiznim plažama unutar stjenovitih prilaza koji se nazivaju kalanke. Zatim su tu polja lavande i prelijepi gradovi s dvorcima i slikovitim kaldrmama.

@carajourdan

BRAGA, PORTUGAL

Braga već tisućama godina privlači putnike iz cijelog svijeta. Od Porta je udaljena sat vremena vožnje vlakom. Blistava je, šarmantna i puna života. Grad nudi najbolje od Portugala u prijateljskoj i toploj atmosferi.

Šetajte njenim trgovačkim ulicama i divite se ljepoti gotičke katedrale. Odmorite se u vrtu Santa Barbara ili prošećite do vrha Bom Jesus do Monte. Čak se nebo ne čini granicom za Bragu i njezine stanovnike. Bez obzira jeste li vjernik ili ne, svetište Gospe od Sameira nevjerojatno je prekrasno i nadahnjujuće.

Braga nudi jedinstveno iskustvo s mješavinom tradicionalnih trgovina, dizajnerskih dućana i trgovačkih centara. Želite odmor u pokretu s puno plesa i smijeha? Braga nudi kvalitetne događaje tijekom cijele godine. Najveća Bijela noć u Europi odvija se u Bragi s desetak uličnih koncerata. Braga je jednostavno stvorena za avanturiste, ljubitelje hrane, ljubitelje povijesti i one koji traže nove trendove i iskustva.

@melissa.sanches.52

Journal.hr