Savjeti koji će vam pomoći da sačuvate kosu u karantinu

Ne koristite fen, peglu i uvijač za kosu

Sada kada ste kod kuće, nije baš neophodno da težite najboljoj frizuri. Svima je poznato koliko fen, pegla i uvijači za kosu štete kosi pa stoga bar dok ste u karantinu ostavite kosu da se sama suši i tako joj pružite priliku da se oporavi.

Ne trljajte je peškirom

Kosu je najbolje sušiti starom pamučnom majicom, ali ako baš morate koristiti peškir, onda nemojte njime trljati kosu, nego je stisnite kako biste iscijedili vodu, a potom nježno stavite peškir na nju. Tako ćete spriječiti oštećenje kose.

Svežite kosu prije spavanja

Jedan od najboljih načina da sačuvate kosu i spriječite je da se zaplete jeste da je svežete prije spavanja. Kada je puštena, sklonija je oštećenjima zbog trenja do kojeg dolazi prilikom okretanja u snu. Svežite kosu u rep ili napravite pletenicu prije odlaska u krevet, prenosi Klix.

Koristite masku za kosu

Baš kao što lice tretirate maskama, isto biste trebali činiti i s kosom. Maska će nahraniti kosu i spriječiti nastanak oštećenja. Masku za kosu možete napraviti i kod kuće ako ne možete otići do prodavnice, a sastojci su med, jaja i jabukovo sirće.

Žene.ba