Savjeti za savršene valove u kosi primjenjivi u užurbanim jutrima

Jesen nam donosi nove trendove i uzbudljive novitete, no govoreći o fruizurama, postoje neki stilovi koji su jednostavno vječni. U tu skupinu pripadaju i valovi u kosi – iako beach waves mnogi povezuju s ljetnim danima, ova je frizura rezervirana za cijelu godinu jer uvijek izgleda dobro, jednostavno se stilizira, a može se nositi u različitim prigodama, od svakodnevnih preko poslovnih do izrazito formalnih.

Ipak, mnogi ih izbjegavaju u svakodnevnim situacijama jer smatraju kako u užurbanim jutrima nemaju dovoljno vremena za savršenu stilizaciju. Međutim, upravo se u tome i krije tajna dobrih valova u kosi – oni mogu izgledati “nesavršeno savršeno” pa vas ne treba brinuti ako svaka vlas nije na “svome mjestu”. Frizerski stručnjaci rado dijele svoje savjete za valove u kosi koji će biti gotovi samo u nekoliko poteza, a mi smo izdvojili kratak tutorial s kojim ćete svakog jutra imati savršenu frizuru.

VALOVI U KOSI KAO IDEALNA FRIZURA ZA RAZLIČITE PRIGODE

valovi u kosi
@paolaalberdi

Nakon pranja, kosu je potrebno što bolje osušiti s ručnikom, a u takvim je situacijama dobra ideja poslužiti se brzo upijajućim ručnicima koji su izrađeni od posebne tkanine – nježni su za kosu, stvaraju manje trenja od klasičnih ručnika i pomažu u sprječavanju lomljenja kose. Nakon toga, na kosu se nanosit sea salt sprej kao o neizostavnom proizvodu za besprijekorne valove u kosi. Nakon što ste u kosu nanijeli slani sprej, raščeljtajte je i razdijelite u nekoliko manjih dijelova. Dio kose neka ostane raspušten, a ostatak kose podignite iza uha i pričvrstite ukosnicama kako biste neometano figarom ili peglom za kosu uvili donji dio. Bitno je napomenuti da kosu treba uvijati barem 5 cm od njezinog korijena. Nakon toga, raspustite dio po dio kose i uvijajte pramenove te se, na posljetku, raščešljajte kako bi kosa izgledala opušteno, a vi postigli neopterećen i cool look.

valovi u kosi

@ruerodier

Glavu možete i malo protresti, kao i prstima proći po kosi prije češljanja kako biste “razbili” monotoniju valova i njihov strogi izgled, a na kraju je bitno dodati sprej za sjaj koji će valove držati na mjestu.

Journal.hr