Sedam savjeta uz koje ćete probuditi uspavane strasti u vezi već ovog vikenda

U svkodnevnom haosu vrlo je lako upasti u rutinu, bilo da je riječ o poslovnom ili privatnom životu, a nerijetko najviše ispašta ljubav. U prenatrpanim rasporedima često nedostaje vremena za održavanje bliskosti s partnerom pa ne čudi što mnoge veze pucaju.

Upravo zato, već ovog vikenda možete isprobati nekoliko savjeta stručnjakinje za seks, Candice Smith koja ističe da nije toliko teško ponovno upaliti vatru koja se polako gasi. U razgovoru za portal Bustle izdvojila je nekoliko stvari koje možete napraviti ako se želite približiti svom partneru:

1. Ljubite se šest sekundi

Na temelju Istraživanje Johna Gottmana koji je proučavao romantične odnose i ljubavne veze, stručnjaci preporučuju da svog partnera pozdravite poljupcem u trajanju od šest sekundi. Naime, poljubac koji toliko traje dovoljno je intiman, a istovremeno vam ne oduzima previše vremena. Idealan trik za brzinsko povezivanje s partnerom kada tijekom dana ulovite doslovno par minuta slobodnog vremena.

Brzinski poljubac prije odlaska na posao učinit će vas sretnima, a uljepšat će vam i povratak kući nakon napornog dana.

2. Na sebi nosite nešto njegovo/njezino

Bilo da je riječ o narukvici, ogrlici, prstenu, satu ili možda džemperu koji ste svom partneru “ukrali” iz ormara, što god odaberete možete biti sigurni da će vas tijekom cijelog dana podsjećati na njega/nju. Osim toga, postoje istraživanja koja dokazuju da vas mirisanje partnerove odjeće tijekom dana, odnosno nošenje odjeće na kojoj se osjeti njegov miris, može učiniti sretnijima.

3. Prisjetite se prošlosti

Razgovor o početcima vaše veze ili pak odlazak na mjesto gdje ste se prvi put poljubili podsjetit će vas na sve ono što vas je privuklo kod vašeg partnera.

4. Posjetite seks shop

Nakon posla dogovorite spoj u – seks shopu. Čak i ako seksi igračke nisu nešto što favorizirate, ovakav “izlet” mogao bi brzinom svjetlosti rasplamsati strasti među vama. Uostalom, zašto ne isprobati nešto novo?

5. Kuhajte zajedno

Ako u posljednje vrijeme često naručujete hranu ili živite na sendvičima i sličnim brzim obrocima, posvetite neko vrijeme zajedničkom kuhanju. To može biti zabavan način da razbijete rutinu, a istraživanja su pokazala kako zajedničke aktivnosti, poput kuhanja, mogu poboljšati i vaš seksualni život.

6. Dogovorite spoj

Iako živite zajedno, to ne znači da trebate prestati odlaziti na spojeve. Ako vas romantične večere ne privlače, to može biti i odlazak u adrenalinski park, karting, paintball. Bilo što što oboje veseli.

7. Rezervirajte sobu u hotelu

Promijenite okruženje i izađite iz rutine. Iznajmite sobu na jednu noć i tako ukradite intimni trenutak za vas dvoje kojim ćete vrlo lako zapaliti strasti.

Index.hr