Šest omiljenih frizura 90-ih koje su ponovo u trendu

Kultne frizure poput kovrdža koje je nosila Mariah Carey ili stepenastog boba prozvanog “The Rachel”, po ulozi koju je Jennifer Aninston tumačila u legendarnim “Prijateljima”, ponovo su u trendu, a u nastavku donosimo još primjera koje ćemo u narednom periodu viđati sve češće.

Gdje god pogledamo, čini se da smo okruženi modnim i beauty trikovima iz perioda 90-ih godina prošlog stoljeća, što se posebno primijeti u domenu frizura.

Čini se da trendovi 90-ih, kada je riječ o kosi, posebno dominiraju kod poznatih ličnosti, počev od kratkih šiški do gipkih lokni. Prema tome, čini se da će neuredne šiške, pixie frizure i slojevita, stepenasta kosa biti popularni “povratnici” ove jeseni.

U nastavku pogledajte neke od omiljenih frizura poznatih ličnosti inspirisanih periodom 90-ih, a koje trenutno postavljaju trendove modernog doba.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Razbarušene šiške

Pjevačica Demi Lovato trenutno usavršava svoj nostalgični izgled. Trenutno nosi stil neujednačenih, razbarušenih šiški koje joj prelaze preko čela, podsjećajući na grunge stil iz 90-ih.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Kombinacija šiški i stepenasto ošišane kose

Ranije ove godine, Billie Eilish je postala platinasta plavuša, a njenu frizuru često nazivaju “sjajnom moderniziranom verzijom slojeva 90-ih”.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Pixie frizura

Što se tiče pixie frizura, mogućnosti su praktično neograničene, a razbarušeni pixie 90-ih je nosila holivudska ljepotica Charlize Theron te se čini da se ponovo vratila omiljenoj frizuri, ali u nešto modernijem izdanju.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

“The Rachel”

Čak i ako niste gledali “Prijatelje”, velika je vjerovatnoća da ste znali za “The Rachel” frizuru. Zapravo, većina mladih žena 90-ih je vjerovatno u jednom trenutku imala ovu frizuru. Uz uokvirujuće uvijene slojeve, bila je to jedna od glavnih frizura s kraja stoljeća.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Voluminozni valovi

Prije nego što je internet poludio za voluminoznim pramenovima Kate Middleton, svijet 90-ih je bio zadivljen ultra sjajnom, besprijekorno isfeniranom kosom Cindy Crawford. Ovaj klasik, čini se, nikada zapravo nije ni izašao iz mode.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

Neuredne kovrdže

Lagane “beach waves” kovrdže su bile ultimativni trend posljednjih nekoliko godina kada je riječ o frizurama, a čini se da će ih zamijeniti nešto neurednija i razbarušenija verzija koju je prije 20-ak godina nosila Mariah Carey.

Žene.ba / Klix.ba