Skijašica Lindsey Vonn se pojavila kao model na Paris Fashion Weeku

Olimpijska skijašica Lindsey Vonn, koja se od skijanja oprostila 2018. godine, pojavila se kao model u promo filmu za novu kolekciju dizajnera Thoma Brownea na Paris Fashion Weeku.

Pariz je još jedan u nizu modnih centara koji je ove godine bio primoran svoje tradicionalno izdanje sedmice mode pripremiti u virtuelnom obliku zbog ograničenja uzrokovanih koronavirusom, zbog čega su brojni dizajneri odabrali promo spotove kao način predstavljanja novih kolekcija.

Među njima se našao i američki dizajner Thom Browne, koji je kao model koji će nositi najnovije komade odjeće odabrao olimpijku Lindsey Vonn.

Promo film kolekcije za jesen/zimu 2021. dizajnera Brownea prikazuje Vonn u voluminoznoj haljini, zatim u košulji s bijelim okovratnikom i crnom leptir-mašnom. Vonn u filmu uz pomoć helikoptera ide do vrha skijaške staze, a zatim odbacuje nezgrapnu haljinu da bi se spustila niz stazu u dugoj jakni s prugastim detaljima i plisiranoj suknji.

“Htio sam stvoriti ovu prekrasnu sliku Vonn u njenom okruženju i pomiješati svoj svijet s njenim”, rekao je Browne o saradnji sa skijašicom. Nova sezona započela je od vrlo jednostavne ideje… krojačkog zanata u kombinaciji s ekstremnim skijanjem”, objasnio je.

 

Kako prenosi CNN, rad s olimpijcima je dio Browneove strategije za ovu godinu te je prethodno za kolekciju proljeće/ljeto sarađivao s mačevaocem Raceom Imbodenom te atletskom sprinterkom Kendall Baisden.

 

Žene.ba