Slavna fitness trenerica Jillian Michaels: Preboljela sam koronu, izbjegavajte teretane

“Odlazak u teretanu tokom pandemije nije dobra ideja. Ako se bojite da ćete se zaraziti koronavirusom, ne biste trebali ići u teretanu. Ja sam pogriješila jer nisam o tome govorila javno. Jedan moj vrlo blizak prijatelj prenio mi je koronavirus prije nekoliko sedmica”, kazala je Michaels, prenosi Klix.

Kazala je kako se dobro osjeća te da je sretna jer je njen imunitet jak, u dobroj je formi i prilično je brzo uspjela da se oporavi. No, napomenula je da nemaju svi tu sreću te da bi se ipak trebali odlučiti za kućni trening dok traje pandemija, piše Huffington Post.


“Nisam znala šest dana da imam koronavirus, a nije znao ni moj prijatelj koji mi je prenio. Ljudi bi trebali poštovati mjere predostrožnosti, nositi masku i izbjegavati velika okupljanja”, apelovala je Michaels.

Ova američka fitnes trenerica, s kojom svaki dan vježba milion ljudi, u knjizi “Master Your Metabolism” napisala je kako određena nezdrava hrana može poremetiti hormonsku ravnotežu, zbog čega se kilogrami gomilaju, a mršavljenje je izrazito teško.

Smatra da prehrana temeljena na kvalitetnim bjelančevinama, složenim ugljikohidratima i zdravim mastima, te da uz vježbanje i dovoljno sna ubrzava metabolizam. Zbog toga preporučuje organsku hranu i savjetuje ljudima da jačaju imunitet za vrijeme pandemije.

Žene.ba