Tipična pogreška pri pranju badića kojom skraćujete njihov vijek trajanja

Svake godine ista priča – kupaći kostim koji ste kupile lani do idućeg ljeta izgleda potpuno iznošeno i staro, a vi opet morate trošiti novac na novi.

Sigurno se tada mnoge od vas ljute na proizvođače, iako ste za to, najvjerojatnije, krive same. No, nemojte se puno gristi jer niste ni svjesne da griješite u nečemu, baš kao i većina ljudi. A stvar je u njihovom sušenju.

Naime, badiće nikada ne biste smjele vješati o štrik ili prebaciti preko sušila, dok su mokri, zato što će se tako rastegnuti i izgubiti prvotni oblik, a tkanina će s vremenom izgledati raspuknuto.

Ono što biste trebale napraviti jest sušiti ga položenog na čistom i suhom ručniku, a pritom bi bilo najbolje i izbjegavati njegovo direktno izlaganje sunčevim zrakama.

Badić nakon pranja nemojte cijediti, već ga položite na ručnik i omotajte, kako bi se upio višak tekućine, a zatim ga odmotajte i ostavite da se suši. Također, kupaći kostimi trajat će dulje, ako ga, umjesto u deterdžentu, operete u blagom šamponu, po mogućnosti nekom dječjem.

Index.hr