Trend koji obožava Instagram – #shoefie

Instagram je mjesto lansiranja novih trendova, stoga ne čudi što neki vrlo brzo postanu zamijenjeni novim i zanimljivijim hitovima. Ipak, to nije slučaj s trendom koji se malo po malo približava popularnosti selfija. Riječ je o shoefie trendu koji obožavaju zaljubljenici u cipele. No, ne samo oni. Shoefie poza i motiv postao je nezaobilazan kod travel blogera, ljubitelja dizajna koji pronalaze atraktivne statement podove kojima potom ukrašavaju svoje Instagram profile te živahnih istraživača koji u svakom kutku grada pronađu nešto zanimljivo pa tako i na podovima. Crteži, grafiti, šarene pločice, otirači s porukama dobrodošlice gostima, boje i nijanse, odlična su scenografija za shoefie fotografije. No, možete se poigrati maštom i podići noge u zrak kako biste dobili savršenu fotografiju. Uz malo stila i vješto oko, ovakvi su prizori uistinu vrlo lijepi i privlačni na Instagramu.

KAKO DEFINIRATI SHOEFIE?

Iako se na prvi pogled čini kako je ovaj pojam ušao u mainstream vokabular,  ipak mnogi nisu upoznati s ovim terminom. Stoga bismo mogli, pojednostavljeno reći kako je riječ o fotografiji koju je osoba snimila kako bi je podijelila na društvenim mrežama i ispričala foto priču s cipelama kao središnjim motivom. Ono što je selfieza lice, to je shoefie za cipele. I što je posebno dobro, ne treba vam savršen make up kako biste dobili idealnu fotografiju.

KAKO SNIMITI SHOEFIE?

Postoji mnogo načina da se snimi shoefie. Neki shoefie su postali već standardne poze #fromwhereistand & #viewfromabove koje su u međuvremenu prerasli u prepoznatljive hashtaggove. To su najčešći, ali ljudi, postaju sve kreativniji. Sada možete pronaći “složene”,  ukrašene cvijećem, modnim dodacima, kolačima i raznim detaljima koji čine vašu svakodnevicu ljepšom.

Sve dok pokazujete svoje cipele i kreirate priču oko njih – to je shoefie.

Journal.hr