Trikovi za buduće majke koje žele trudnoću “skriti” od javnosti

Dok mnoge mame jedva čekaju da svima razglase da su trudne, neke ovu radost radije žele zadržati samo za sebe. Neke čekaju da prođe 12 sedmica dok ne budu spremne da objave dobru vijest.

Neke iz razloga kao što su strah od reakcije ljudi, a neke zbog svojih uvjerenja ili nisu spremne objaviti vijest.

Ako ste jedna od onih trudnica koja svoju trudnoću želi zadržati u tajnosti neko vrijeme i tražite načine kako to učiniti, donosimo vam nekoliko savjeta.

Stomačni problemi mogu biti savršena bijela laž kojom možete svoju trudnoću sačuvati u tajnosti. To će objasniti i jutarnje mučnine.

Da biste izbjegli konzumaciju hrane i pića koja nije namijenjena trudnicama možete reći da ste na posebnom tretmanu detoksikacije organizma. Osim toga detoksikacija može uzrokovati nadutost pa na taj način možete opravdati i svoj stomačić.

Ako ste vani s prijateljima, svakako morate izbjegavati alkoholna pića. Kupite sok od borovnice umjesto vina i pretvarajte se kako ga pijete. Osim toga uvijek možete reći da rano ustajete i da se ne možete boriti sa mamrlukom.

Ukoliko ste ipak odlučili reći nekome za svoju trudnoću neka to bude prijatelj koji će znati sačuvati tajnu.

Dječje stvari su jedna od prvih stvari koje vam padnu na pamet u trenutku kada ste saznali da ste trudni. Ipak to uzbuđenje morate neko vrijeme zadržati jer bi vas neko mogao vidjeti kako kupujete stvari za bebu. Osim toga kupovina internetom je dobra opcija, a i niko vas neće otkriti.

Koliko god apsurdno zvučalo, mnoge mame nesvjesno dodiruju svoj trudnički stomak. S toga prestanite dodirivati ili lagano trljati stomak dok ne bude spremni svima reći istinu.

Žene.ba