ULUPUBiH: Umjetnica Ata Omerbašić predstavlja novu izložbu “Torbe”

Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH (ULUPUBiH) nastavlja sa svojim aktivnostima Umjetnost u izlogu u Galeriji ULUPUBiH. U ovoj galeriji jučer je predstavljena kolekcija “Torbe”, nagrađivane umjetnice i dizajnerice Ate Omerbašić, koja je dugogodišnja članica udruženja.

U Galeriji ULUPUBiH predstavljena je nova izložba “Torbe”.

“Atine torbe predstavljaju spoj unikatnog i funkcionalnog oblika, u kome se smjenjuju forme elipse i kruga, koje su dekorisane suptilnim linijskim crtežima, a izvedene su sa nevjerovatnom preciznošću u svakom detalju. Torbe su namjenene za svakodnevnu upotrebu a u isto vrijeme one su pokretni umjetnički eksponati. Ata Omerbašić uvodi nas u svoj svijet kreativnosti i mašte promišljajući funkcionalnim formama dostupnim za svakoga”, navodi se u saopćenju galerije.

Torbe su izrađene od različitih materijala – impregniranih kako bi stvari zaštitile od kiše ili snijega, te kepera za tople ljetne dane. Oblik kruga ili kapljice, sa velikom zapreminom, omogućava da u svakom trenutku pored sebe imate sve što vam je potrebno.

Neplanirana kupovina više neće rezultirati velikim brojem dodatnih vrećica. Džepovi s vanjske strane su savršeni za odlaganje ključeva, mobitela i svih drugih sitnica. Svaka torba se može nositi tako da je vidljiva jednobojna ili dekorirana strana, što omogućava postizanje različitog izgleda u različitim prilikama.

Žene.ba