Vogue u kojem je Meghan Markle bila gošća urednica najbrže prodan u historiji

Urednik britanskog Voguea Edward Enninful objavio je u četvrtak da je septembrsko izdanje, u kojem je Meghan Markle bila gošća urednica, najbrže prodani broj u historiji britanskog Voguea.

Kako bi to proslavila, Markle je na Instagramu podijelila snimak na kojem ona i Edward pričaju o ovom značajnom izdanju.


Na snimci, veoma raspoložena i nasmijana u jednom trenutku Edwardu poklanja šešir sa šljokicama kako bi proslavili. Edward Enninful insistira na tome da je Meghan rođena urednica, prenosi časopis Hello.

“Nikada nisam vidio ništa slično. Bila si uključena u čitav proces, od početka do kraja”, istaknuo je Edward.

Dodao je i da je bio veoma uzbuđen kada je ušao u Kensingtonsku palaču kako bi se sastao s Meghan.

Vojvotkinja je istakla da je modni element časopisa prepustila profesionalcima.

“Jedino što sam ih pitala bilo je: ‘Jeste li upoznati s kraljevskim modnim stilom i kodom odijevanja?’ i ‘Možete li u ovom broju predstaviti odjeću koja je napravljena od održivih materijala?’ Tek tada sam bez problema sve prepustila stručnjacima”, prokomentirala je Meghan.

“Željela si da fokus bude na ženama koje mijenjaju svijet, ženama koje rade nevjerojatne stvari, što je zapravo srž britanskog Voguea”, dodao je Edward.

Markle se dotaknula i sada već poznatog ogledala koje je postavila na centralni dio naslovne stranice.

“Srećom, ogledalo je našlo svoje mjesto na naslovnoj stranici, željela sam da svako ko kupi časopis može sebe vidjeti u njemu, veoma sam ponosna što smo to postigli”, istaknula je Meghan.

Kada je prvi put najavljeno da će Meghan biti gostujuća urednica septembarskog izdanja Voguea, ona je izdala saopćenje:

“Proteklih sedam mjeseci su za mene bili veoma dragocjeni. Saradnja s Edwardom, kako bismo zajedno usmjerili fokus časopisa na određene vrijednosti, uzroke i ljude koji danas mijenjaju svijet, neprocjenjiva je. Nadam se da će svi moći osjetiti snagu kolektiva u raznovrsnom izboru žena koje smo izabrali za naslovnicu. Nadam se da će se čitatelji osjećati nadahnuto kao i ja ‘snagama promjena’ koje će pronaći na ovim stranicama.”

Žene.ba