Youtuber napravio svoj kraj GOT-a, fanovi oduševljeni: “Ovakav kraj zaslužujemo”

Iako je posljednja epizoda Igre prijestolja emitirana prije mjesec dana, brojni se fanovi i dalje ne mogu pomiriti s načinom na koji je završila serija koju su pratili osam godina. Rasprave o tome kako je trebala završiti na internetu ne jenjavaju, a jedan je Youtuber odlučio uzeti stvar u svoje ruke i napraviti svoju verziju završetka, a većina fanova se slaže da je njegov kralj bolji od originalnoga.

“Scenarist sam i imam šest godina iskustva u pisanju za film i televiziju. Mislim da je kraj Igre prijestolja napravljen nezgrapno i da su ga požurili. Ova serija zaslužuje bolji kraj”, objasnio je  Daniel Whidden.

Njegovu je verziju do sad pregledalo više od četiri milijuna ljudi, a sudeći prema komentarima, mnogima od njih se svidjela više nego originalna.

Na samom početku naglasio je da će poštovati broj epizoda kako bi imao ista ograničenja kao i scenaristi Weiss i Benioff. Jednom od najvećih pogrešaka u seriji, navodi, smatra preranu smrt Noćnog kralja, a također je zamjerio što je razvoj nekih likova u zadnjoj sezoni potpuno zanemaren.

Promjene bi, kaže, uveo tek od treće epizode, a i u njoj bi promijenio samo kraj.

“Sjevernjaci i Danyina vojska bi se sukobili s Noćnim kraljem, kao što se i dogodilo, ali on bi izvojevao pobjedu, a preživjeli bi se bili prisiljeni povući u King’s Landing. Sansa i Tyrion bi se našli u opasnosti, a Arya i Jon bi im pomogli. Dany bi se za to vrijeme sukobila s Noćnim kraljem (svatko na svom zmaju), a Theon bi zaštitio Brana”, priča Daniel.

Bran bi u njegovoj verziji imao puno aktivniju ulogu.

“Bran bi iskoristio svoje sposobnosti da pomogne saveznicima i to tako da bi zaposjeo zmaja Vyseriona kako bi se on borio na strani živih dok se Jon suprotstavlja Noćnom kralju u dvoboju mačevima. Usprkos svemu, Noćni kralj bi pobijedio, svi mrtvi bi stali uz njega, a preživjeli bi pobjegli u King’s Landing pa bi Cersei imala sve karte u svojim rukama. Ona ih pristaje zaštititi pod uvjetom da se Dany pokloni, na što je ona prisiljena pristati”, otkriva Daniel.

U njegovoj verziji bi se pokazalo da Noćnog kralja ne može ubiti zmajsko staklo i on ponovo napada, ovaj put King’s Landing. Ovdje na scenu ponovo stupa Bran koji se vraća u prošlost kako bi shvatio na koji način mogu poraziti neprijatelja.

“Bran shvaća da bi uništenje drveta kod kojeg je stvoren Noćni kralj moglo uništiti svu magiju na svijetu, pa tako i Noćnog kralja, no to bi također ubilo Jona koji je upravo magijom vraćen u život. To također znači da će ga Noćni kralj htjeti zaštititi pod svaku cijenu. Jon pristaje na to, a Dany (koja je u ovoj verziji trudna) na zmaju odlazi uništiti drvo i tamo se sukobljava s Noćnim kraljem. Uspijeva zapaliti i drvo i njega, a dok on umire s njim umire i Jon, kao i ostali (ne)mrtvi”, otkrio je.

Jamie se u njegovoj verziji nakon bitke vraća Cersei, ali ne znamo želi li je ubiti ili joj se pridružiti.

“Iznenada se pojavljuje Elarija Sand koja ubija Jaimeja iz osvete jer su Lannisteri ubili njenu kći, no pokaže se da to uopće nije Jaime, već Arya koja je navukla njegovo lice kako bi se približila Cersei (Arya na kraju ipak preživi). Pravi Jaime se svađa s Cersei koja želi ubiti svakog tko je bio uz Daenerys, a njemu naređuje da to obavi. Jaime na kraju ubija nju mačem kroz srce”, nastavlja.

Daenerys se penje na tron jer su ona i Jonovo dijete sad nasljednici prijestolja.

Fanovi serije su u komentarima pisali kako su oduševljeni i kako im se njegova verzija sviđa puno više nego originalna.

“Slušajući tvoju verziju zaboravio sam ono što sam gledao i sad sam puno sretniji, hvala ti”, “Sviđa mi se sto je Jaime ubio Cersei jer je tako ispunjeno proročanstvo da će je ubiti brat i da će je zamijeniti mlađa i ljepša kraljica”, “Ovo je završetak kakav smo zaslužili”, “Ovo je pravi završetak. Onaj prvi se nije ni dogodio, bio je to samo ružan san”, “Ovo je tačno kako je sve trebalo završiti”, pisali su oni u komentarima.

Index.hr