Zadržite stil u svakoj životnoj dobi

Varate se ukoliko mislite da nakon 50-e ne možete biti prave fashionistice. U prilog ovoj tvrdnji govore primjeri brojnih poznatih dama koje, uprkos godinama, i dalje prate aktuelne modne trendove. Donosimo vam fashion  trikove nekih od njih.

Cindy Crawford

View this post on Instagram

Off to dinner in denim…

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Za pojedine odjevne kombinacije se može slobodno reći da su uvijek IN, a jedna od njih podrazumijeva spajanje jeansa, jednostavne majice i efektnog sakoa. Riječ je o modnom spoju koji pristaje ženama različitih dobi, a kojem je već godinama unazad vjerna slavna manekenka Cindy Crawford.

Celine Dion

Celine je jedna od rijetkih poznatih žena koje su s modom počele eksperimentirati tek u nešto kasnijoj životnoj dobi. Naime, ona je posljednjih nekoliko godina prepoznatljiva po tome što se ne ustručava da nosi komade koji, po mišljenju mnogih, pristaju mnogo mlađim djevojkama.

Anna Wintour

Dugi kožni kaput, haljina s printom i duboke čizme predstavljaju odjevnu kombinaciju po kojoj je godinama unazad prepoznatljiva urednica „Voguea“, Anna Wintour. Kada je riječ o modnim dodacima, jedna od najutjecajnijih žena u svijetu mode igra na kartu tamnih naočala.

Brigitte Macron

Prva dama Francuske se u javnosti najčešće pojavljuje u monohromatskim odjevnim kombinacijama, uglavnom kostimima. Iako bira klasične modele, izborom efektnih boja Brigitte uspješno prati modne trendove.

Melanie Kobayashi

Blogerica Melanie Kobayashi svoj stil zasniva na spajanju, naizgled, nespojivog. Naime, ona je prepoznatljiva po kombiniranju odjeće različitih dezena i tekstura.

Azra.ba