Zašto biste trebale koristiti masku za lice od gline?

Većina žena među svojim beauty proizvodima vjerojatno ima razne proizvode za čišćenje lica, tonik, masku za područje oko očiju i nekoliko jednokratnih maskica za lice.

No imate li masku od gline?

Vjerojatno ste primijetile kako te maske postaju sve popularnije, a to se ne događa bez razloga. Naime, one značajno poboljšavaju naš ten, a svaka od njih, ovisno o sastojcima, dizajnirana je tako da nam pomogne tretirati nekoliko različitih problema pa nam jedna maska može pomoći s problemima poput mitesera, hidratacije ili čišćenja tena. Upravo zato donosimo vam četiri razloga zbog kojih je dobro imati masku za lice od gline.

1. Vratit će ravnotežu vašoj koži

Ako pripadate skupini ljudi koji imaju mješovitu kožu, glinene maske bit će odlične za vas. Glina može upiti ulje s površine kože a da kožu pritom ne isuši, za razliku od maski koje nisu bazirane na glini.

2. Čisti kožu na prirodan način

Žene često koriste maske od gline i jer su prirodne i nježne. One pročišćavaju, detoksiciraju i rade nježni piling. U stanju su maknuti sitne mitesere s lice i osvježiti vašu kožu.

3. Može pomoći različitim područjima lica

Glinene maske možete koristiti na cijelom licu odjednom ili ih možete nanositi na samo dio lica kojemu treba određena njega. Primjerice, tako možete odjednom koristiti i dvije različite maske na dva različita područja lica kojima je potreban različit tretman.

4. Funkcionira na svim vrstama kože

Glinene maske odgovaraju svim tipovima kože, od mješovite do osjetljive. Glina neće iziritirati osjetljiv ten ili presušiti već suhu kožu pa je stoga dobar izbor za sve.

Index.hr