Јabukovo sirće prija grlu, ali ne i zubima

Mlaka voda sa kašičicom meda i dvije kašičice jabukovog sirćeta na prazan želudac – melem su za bolove u grlu. Međutim, ne treba pretjerivati sa ovim “eliksirom” jer možete da ugrozite zubnu gleđ.

Bolovi u grlu su česta “slika” jeseni.

Ali ako ga svakog jutra ispirate vodom u koju ćete sipati kašičicu jabukovog sirćeta, ovaj problem bi mogao da bude rješen za tren.

I ne samo to. Mlaka voda sa kašičicom meda i dvije kašičice jabukovog sirćeta na prazan želudac – melem su za mnoge “rane”. Ovaj napitak preporučuje se u slučaju da vam je metabolizam usporen, krvni pritisak povišen ili cirkulacija slaba. Јabukovo sirće je bogato kalijumom, pa prija mišićima i nervima, smanjuje glavobolje, a odlično je i za nesmetan rad srca.

Međutim, ne zaboravite važnu stvar – pazite da ne pretjerate sa ovim “eliksirom”. Јer, ukoliko ga svakog dana unosite u organizam, možete da ugrozite zubnu gleđ, pošto je jako. Zato stručnjaci savjetuju da napitak sa sirćetom pijete na slamčicu i odmah potom operete zube, pošto ćete tako sačuvati gleđ i lijep osmijeh.

(Čuvajzdravlje)

Komentariši