Brad Pitt se okušao u ulozi modnog dizajnera za brend Brioni

Američki glumac Brad Pitt okušao se u dizajnerskim vodama u sklopu saradnje sa italijanskim krojačkim brendom Brioni pri izradi kolekcije naziva “BP Signature”.

Omiljeni holivudski glumac udružio je snage s talijanskim brendom muške odjeće kako bi predstavili ekskluzivnu kolekciju po uzoru na njegov stil oblačenja. Pitt je zaštitno lice Briona od 2019. godine, međutim, ovo je prvi put da brend u vlasništvu francuske luksuzne grupe Kering predstavlja ovakvu saradnju.

Kolekcija od sedam dijelova prema saopštenju za javnost uključuje “odijelo, polo pulover od kašmira s dugim rukavima, sportsku jaknu od kašmira, lagan i neobložen kaput te jaknu od somota s vunenim hlačama i finim pamučnim košuljama”.

Kolekcija “BP Signature” dostupna je u Brioni trgovinama, kao i njihovoj web stranici te u odabranim maloprodajnim radnjama širom svijeta, prenosi Klix.

Pitt je u međuvremenu zauzet snimanjem svog novog filma naziva “Bullet Train”, na kojem sarađuje sa glumicom Sandrom Bullock. Film govori o atentatorima iz Japana, a režira ga David Leitch.

Žene.ba