Čokoladni tart sa malinama! Recept!

I SLANE I SLATKE VARIJANTE TARTA JEDNAKO SU PRIVLAČNE
Pita prepoznatljiva po prhkom tijestu koje se topi u ustima pristigla je na naše jelovnike iz Francuske i u početku se podrazumijevalo da je riječ o mesnom specijalitetu. Posljednjih je godina  potpuno osvojila ljubitelje i slanog i slatkog. Riječ je o tartu koji savršeno zaokružuje voćne kreme kao i mesne te povrtne nadjeve za prave gurmanske izazove. Bilo koji okus odlično mu stoji i ne prestaje oduševljavati ljubitelje bogatih zalogaja. Ukoliko na vašem druženju želite udovoljiti i slano i slatkoljupcima, poslužite jednu i drugu varijantu ovog  Jelo je to koje malo koga ostavlja ravnodušnim.

Good morning! ??Weekend is almost here and I want to share with you a recipe I'm very proud of. Chocolate mousse was one of my favorite desserts when I was a kid and after attending the pastry school and learning how to make it, the challenge was (and still is) to make a new delicious raw & healthy mousse with a similar consistency. It's not so simple, I always miss something. This recipe is pretty good though ? I used it to make a CHOCOLATE MOUSSE TART and everyone loved it (even me!) Hope you like it! ❤? RECIPE for 2 individual TARTS (4" each) INGREDIENTS FOR THE BASE: 1/2 cup raw almonds 1 Tbsp raw cashews 3 dates, pitted and chopped 1 Tbsp cacao nibs 1 Tbsp cacao powder 1 tsp coconut oil, melted Pinch of salt INGREDIENTS FOR THE FILLING: 1/2 cup cashews, soaked for 6h 1/2 cup almond mylk 1/4 cup cacao powder 4 barhi dates 1/2 tsp vanilla extract 1 Tbsp coconut sugar 1 1/2 Tbsp coconut oil, melted Pinch of salt METHOD: 1.In a food processor, process the nuts and dates until broken down (I used barhi dates for this recipe) 2.Add the rest of the crust ingredients and process a few times until combined. 3.Line two 4 inches tart pans with plastic wrap and press until you get an even layer. 4.Place into the freezer for 30 min until firm while preparing the filling. 5.Rinse and drain the cashews and blend them with all the ingredients (except coconut oil) until nice and smooth. 6.Then stream the melted coconut oil into the mixture until incorporated. 7.Pour the filling over the crust and freeze. 8.Remove tarts from freezer approx. 1h before serving. 9.Decorate with raspberries. *In all my recipes I use homemade almond mylk

A post shared by L O R E S A L A S (@datesandavocados) on

TART JE UVIJEK DOBAR IZBOR ZA PROLJETNA DRUŽENJA
Savršen je izbor za proljetna uživanja u hrani. Bilo da riječ o proslavi rođendana, obiteljskim ručkovima ili ugađanju vlastitoj potrebi za slatkišima, slatki tart je kolač koji sve rjeđe možemo zaobići. Kombinacije sa sezonskim voćem posebno su privlačne.

 

TART OD MALINE I ČOKOLADE
Teško možemo odoljeti sočnim malinama. One svaku kombinaciju razigraju i osvježe blagom slatkoćom, što je posebno ugodno tijekom toplih proljetnih dana. Stoga je naš izbor čokoladni tart s malinama. Bijela ili tamna čokolada? Može sve.

-200 g brašna
-2 žumanjka
-180 g maslaca
-50 g čokolade u prahu
-malo soli
-2 žlice šećera
-150 g šećera u prahu
-250 g izlomljene čokolade
-125 ml slatkog vrhnja
-2 žlice maslaca
-žličica slatkog likera od crvenog voća (bilo kojeg, idealno od maline)
-200 g malina
-listići badema za posipanje

Pomiješajte brašno, sol i čokoladu u prahu i sipajte u kalup obložen papirom za pečenje. Tijesto oblikujte rukama, omotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na minimalno 30 minuta. Nakon toga razvaljate tijesto i obložite kalup. Tijesto pecite na 180 stupnjeva 15 minuta. Dok se tijesto peče, rastopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje i liker. Kremastu smjestu sipajte preko tijesta. Sve pospite malinama i hrskavim bademima. Užitak je zajamčen.

Journal.hr