Evo što poza u kojoj spavate govori o vama

Spavate li na boku ili na leđima? Volite li usnuti pokraj osobe koju volite?

Ako ste kreativna osoba, onda spavate na svojoj lijevoj strani, a ako ste otvorenija osoba, onda ćete najvjerojatnije spavati bliže vašem partneru, odnosno partnerici te je veća vjerojatnost da imate bolju vezu.

Pokazalo je to istraživanje koje je provelo Sveučilište Hertfordshire, a kojim je otkriveno kako tek 12 posto parova spava manje od 2,5 centimetra udaljeno od partnera od kojih je čak 86 posto sretno u svojim vezama.

S druge strane, dva posto ispitanika spava na udaljenosti većoj od 75 centimetara od svog partnera, a od tog postotka, njih 66 posto je sretno u svojim vezama.  – Šta je najvažnije, 94 posto parova koji se dodiruju tijekom noći dok spavaju sretno je u vezama, dok je od onih koji se i ne dotaknu tijekom noći sretno 68 posto parova – rekao je profesor Richard Wiseman, autor istraživanja.

Drugo istraživanje govori kako 41 posto osoba spava u takozvanoj poziciji fetusa, a takve osobe su sramežljive i osjećajne.  Oko 15 posto spava na jednoj strani s rukama na istoj strani, što znači da su takve osobe ”lake” i društvene, a 13 posto spava na jednoj strani s ispruženim rukama, što pokazuje da su te osobe otvorene, ali cinične.

Osam posto ljudi spava na leđima s rukama sa strane što znači da su tihe i rezervirane osobe, dok sedam posto spava s licem prema dolje i rukama oko jastuka što znači da su takve osobe ogoljene i ekstrovertirane.

Vecernji.hr