Jelena Dokić htjela da se ubije, danas je druga osoba, otkrila šta ju je spasilo

Jelena Dokić je prošla mnogo problema u životu, mada je imala i mnogo uspjeha na teniskom terenu.

I dok je u tenisu bila četvrta na svijetu i igrala završnice velikih turnira, u kući je sa ocem Damirom prolazila pakao zbog kog su i prekinuli kontakte. Dokić je šokirala svijet kada je krajem aprila 2022. otkrila da je željela da sebi okonča život.

Srećom, nije to uradila, krenula je da se bori sa sopstvenom psihom, a onda i sa zluradim komentarima na račun njene kilaže, koja se uvećavala.

O svemu je otvoreno govorila u TV programima i na društvenim mrežama, pa je danas druga osoba, a dve fotografije u razmaku od godinu dana pokazuju ogromnu promjenu.

“Lijevo je fotografija od prije tačno godinu dana. Nikad neću to zaboraviti, jer sam htjela da oduzmem sebi život. Kakvu razliku godinu dana može da napravi možete da vidite desno. Tačno godina nakon teškog trenutka. Gledam sliku lijevo i prisjećam se koliko sam bila slomljena i uplašena. Ali, preživjela sam i korak po korak, sat po sat i onda dan po dan”, rekla je Dokić.

Priznala je i da je bilo momenata kada stvari nisu išle nabolje, što je nije sprečavalo da nastavi da gura sebe ka oporavku.

“Imala sam cilj da preguram dan i dočekam sljedeći da bih pokušala opet”, kaže ona.

“Ne bih sada bila ovde da nisam zatražila profesionalnu pomoć i da nisam dijelila priču sa vama i sa nekim ljudima iz mog unutrašnjeg kruga. To mi je spasilo život i pomoglo mi da se izliječim i da sada blistam”, priča Dokićeva i napominje da su je posjete psihijatru osvijestile, odnosno opet izgradile, piše N1.

“Priča o mentalnom zdravlju nije traženje pažnje. Ljudi umiru svakog dana zbog osuda i posramljivanja. A kad se to desi, onda je prekasno. Živimo u društvu koje srami druge i stigmatizuje mentalne probleme, ali svejedno poslije žalimo svoje mrtve zbog toga”, poručila je nekadašnja teniserka.

 

(Žene.ba)