Kćerka Angeline Jolie i Brada Pitta se odrekla očevog prezimena

Kći najpoznatijeg bivšeg glumačkog para Angeline Jolie i Brada Pitta, Zahara Jolie-Pitt, ovih dana ima razloga za slavlje.

Naime, ova 18-godišnja studentica Sveučilišta Spelman u Atlanti pridružila se prvom crnačkom sestrinstvu u historiji Alpha Kappa Alpha.

Društvenim mrežama sada se šire videozapisi s inicijacije, a mnoge obožavaoce iznenadio je Zaharin javni nastup. Naime, ona je tokom proslave stala ispred velike grupe ljudi pa glasno izgovorila: “Moje ime je Zahara Marley Jolie”, i tako otkrila da se odrekla očevog prezimena.

Mnogi nisu ostali iznenađeni Zaharinom odlukom, osobito nakon što je Pitt ranije ove godine iznenadio reakcijom na upit novinara Peoplea, kojega je zanimalo koliko je ponosan na kći povodom upisa na fakultet. “Da, to je predivno. Stvarno predivno”, kratko je prokomentarisao.

Video je odjeknuo društvenim mrežama, a gotovo svi su zaključili da Pitt vjerovatno nije niti bio svjestan ove činjenice. “Ta djeca ne razgovaraju s njim”, “On ovo sigurno nije znao”, “Upravo je saznao”, samo su neki od komentara koje su obožavaoci pisali na društvenim mrežama.

Mnogi smatraju da je Zahara prekinula kontakt s ocem zbog braće Maddoxa i Paxa, s kojima Pitt već godinama nema nikakav kontakt. Navodno je Jolie podnijela zahtjev za razvod radi glumčevog sukoba s Maddoxom u privatnom avionu, koji je tada htio odbraniti majku.

Bivši supružnici još se nisu uspjeli dogovoriti oko skrbništva nad svojih šestero djece. Uprkos činjenici da troje najstarijih, Maddox, Pax i Zahara, više nisu maloljetni, svađaju se ko će odgajati Vivienne i Knoxa (14).

Podsjećamo, Angelina Jolie podnijela je protutužbu protiv Brada Pitta u kojoj je iznijela ozbiljne optužbe na račun svog bivšeg supruga. Detaljno je opisala događaj koji navodi kao zlostavljanje u privatnom avionu 2016. godine.

“Kad je jedno od djece verbalno odbranilo Jolie, Pitt je nasrnuo na vlastito dijete, a Jolie ga je zgrabila s leđa kako bi ga zaustavila. Kako bi skinuo Jolie s leđa, Pitt se bacio unatrag na sjedala aviona povrijedivši Joliena leđa”, navodi se u dokumentima predanima sudu, prenosi Index.

Pittov glasnogovornik rekao je za CNN da su optužbe “potpuno neistinite i da Angelina lažima želi okrenuti djecu i javnost protiv oca.”

Žene.ba