Koja je vaša idealna frizura – formula se krije u specifičnom odnosu kontura i oblika lica

Struktura glave i lica definira našu idealnu frizuru, stoga osim raspuštene i duge, tu su razne opcije koje će naglasiti prirodnu ljepotu. I pritom – smanjiti naglasak na ono što ne želimo da bude u prvom planu.

Privlači nas sklad proporcija, stoga kad je kosa usklađena s linijama lica, osoba nam izgleda lijepo i privlačno. No, kako izabrati upravo taj sklad, znaju frizeri koji odlučuju kako će nas ošišati. Proporcije i njihov odnos ovdje imaju vodeću ulogu. Pravilna frizura može u potpunosti promijeniti izgled.

– Ako imate široko lice, za vas je duža, a ne kraća varijanta bob frizure. Duža kosa licu će dati dojam dužine te ga učiniti skladnim – istaknuo je frizer Alexe Chung, George Northwood za Whowhatwear.

Dugačko lice izgledat će manje izduženo uz kovrče, a široko uz ravnu kosu. Suprotnosti i kontrasti čine vizualni sklad, to je pravilo po kojemu se frizeri često vode.

Dakle, ako je lice jako izduženo, ravna kosa podijeljena na sredini naglasit će upravo to.

Bitne su i šiške, one mogu potpuno promijeniti izgled lica – skraćuju ga u svakom slučaju.

Zato su one super za osobe s visokim čelom.

Tanke, speglane kose čine lice užim, baš kao i stepenaste varijante.

Bob je frizura koja ima niz varijanti, stoga je jedna od najpopularnijih i to već niz desetljeća. Svako ima svoj bob, rekli bi frizeri koji ga uistinu mogu prilagoditi obliku lica.

Kratka kosa otvara lice, no i ona može biti praktična za razne konture i varijante, bitno je da frizer zna prilagoditi način šišanja osobi i njenom stilu te linijama lica.

(Žene.ba)