Najbolji beauty savjeti i proizvodi za postojan make up u ljetnim danima

Kad je riječ o ljetnoj beauty rutini, krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom proizvod je o kojem bi se najviše trebalo pričati. Međutim, mnogima ljetna kozmetička torbica ipak uključuje puder, sjenila i maskaru, no problem se javlja s visokim temperaturama jer navedeni make up jako teško podnosi vrućinu i vlagu te se nerijetko vrlo brzo otopi. Tu uskaču savjeti poznatih vizažista, kao i proizvodi namijenjeni za ljetne dane, a mi smo ih sve okupili na jedno mjesto kako bi ljetna beauty rutina bila što jednostavnija, a efekt nakon šminkanja wow, bez obzira na visoke temperature.

PILING LICA JE POLAZNA TAČKA ZA SVE

Vizažisti poznatih osoba kažu kako je piling početni korak bez kojeg nema kvalitetnog make upa, bez obzira na to radi li se o ljetnom ili zimskom razdoblju. Zahvaljujući pilingu, šminka na licu će duže trajati, a brojni make up artisti rabe tehniku dermaplaninga kojom ostružu gornji sloj kože i mrtve stanice. Tek nakon pilinga nanose podlogu za šminku.

KORISTITE SAMO NAJNUŽNIJE PROIZVODE

Kada temperature na termometru prelaze 30 °C, šminka i koža lica nisu najbolji prijatelju, a veliki “nered” na licu može napraviti omražena vlaga u zraku koja je ljeti često prisutna. Kako bi se izbjeglo začepljivanje pora, dodatno znojenje i stvaranje mrlja na licu, slavni vizažisti preporučuju uporabu samo osnovnih beautyproizvoda, odnosno potpuni minimalizam u kozmetičkoj torbici. Primjerice, umjesto teškog pudera, odlučite se za korektor i njime prekrijte tamne krugove oko očiju te “kritične” tačke na licu.

ISPROBAJTE HIDRATANTNE KREME U BOJI

NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 30

Ako ni ljeti ne možete bez podloge poput pudera kojom se prekriva cijelo lice, dobra je ideja isprobati light verzije poput krema u boji. One ne ostavljaju težak i masan trag na koži, već su lagane i prozračne te koži omogućuju da diše. Također, možete u hidratantnu kremu dodati nekoliko kapi omiljenog pudera te stvoriti odličnu podlogu za ljetne dane ispod koje će koža disati, a lice će i dalje biti ujednačeno te svi nedostaci prekriveni.

NE ZABORAVITE NA NJEGU USANA

beauty savjeti
Avène Sun Sensitivezaštitni balzam za usne SPF 30

Sunce je sve jače, a svaki dan zbog klimatskih uređaja, i nekoliko puta dnevno mijenjamo temperaturu u okolinu, a takve promjene često znaju biti i ekstremne, barem kad se radi o posljedicama za kožu. Tu vrlo često strada koža usana koja postaje suha te puca, a nakon tog se ni ruž ne može “propisno” nanijeti na usne. Međutim, ne treba očajavati, nego slijediti tri jednostavna koraka s kojima će usne biti glatke, mekane i njegovane. Prije svega, treba ih zaštititi pa je dobro uložiti u kvalitetan balzam za usne koji ima zaštitni faktor. Tijekom dana dobro ga je aplicirti nekoliko puta, optimalno svakih dva sata, a tako će usne uvijek biti hidratizirane. Kao što radimo piling lica, tako svako toliko treba napraviti i piling usana kojim će se ukloniti mrtve stanice kože, a hranjivi sastojci revitalizirat će usne. Da bi efekt bio zadovoljavajuć, ova dva koraka treba neprestano ponavljati, a piling usana najbolje je raditi dvaput tjedno. Na taj će način i ruž zablistati u punom sjaju!

ULOŽITE U KVALITETAN MAKE UP PRIBOR

Iako ljeti najčešće nanosimo samo laganu bazu kojom izjednačavamo ten, vrlo je bitan način na koji to radimo. Ako se ne rabi ispravan pribor za make up, moglo bi se dogoditi da šminka jednostavno “sklizne” s lica, odnosno umjesto lijepe podloge dobijemo – mrlje po licu. Vizažisti savjetuju nanošenje kreme u boji sa sintetičkom četkicom koja će omogućiti da podloga traje duže te kožu štiti od “masnog” efekta.

ODABERITE 3-U-1 PROIZVODE

beauty savjeti
L’Oréal Paris Infallible Paint Chubby kremasto rumenilo

Ljeti težimo minimalizmu, kako u odijevanju kad se prilagođavamo visokim temperaturama na otvorenom, tako i u beauty rutini. Iz tog je razloga poželjna što lakša kozmetička torbica, a najlakši način za ostvarivanje toga je kupnja proizvoda koji se mogu koristiti za različita područja. Primjerice, umjesto ruža, rumenila i sjenila, kupite samo jedan proizvod koji ćete koristiti za sva tri mjesta i time dobiti soft, monokromatski izgled. Ljeti su poželjne ružičaste nijanse koje izgledaju toplo i pašu s preplanulom puti.

STANDARDNI MAKE UP ZAMIJENITE VODOOTPORNIM

beauty savjeti
Lancôme Hypnôse Drama Waterproofvodootporna maskara za volumen

Svi ćemo se složiti – bez obzira na godišnje doba, nije nimalo lijep prizor vidjeti tamne krugove oko očiju koji su posljedica razmazivanja maskare ili tuša za oči. Ljeti su takvi prizori mnogo češći, a izbjegnite ih prebacivanjem na vodootporne formule. Zbog znojenja i visokih vanjskih temperatura, većina tuševa za oči će se jednostavno otopiti te ih je potrebno popravljati nekoliko puta tijekom dana. Ako ni na plaži ne odustajete od jače šminke, odaberite onu koja se neće razmazivati, a vodootporna kozmetika podnijet će i visoke temperature i kupanje.

NEKA SVI PROIZVODI U KOZMETIČKOJ TORBICI BUDU VODOOTPORNI!

beauty savjeti

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation 

Kad čujete riječi “vodootporna” i “make up” u jednoj rečenici, najčešće vjerojatno pomislite na maskaru i tuš za oči. Međutim, vodootporne formule u beauty rutini podrazumijevaju mnogo više od proizvoda za naglašavanje očiju. Naime, postoji cijeli niz čarobnih vodootpornih formula za podloge i pudere koje su napravljene tako da podnose vlagu, znoj i vodu.

Journal.hr