Napokon otkriveno: Evo čemu služi mali džep na trapericama

Nedostatak džepova na odjeći, posebno ženskoj, često možete biti “prokletstvo” mode. Na žensku odjeću obično se zašivaju “lažni” džepovi, koji služe samo kao modni detalj na hlačama, kaputima ili košuljama. Ipak oni su na jeansu postali prilično standardni i kod muške i ženske garderobe – dva stražnja džepa i dva sprijeda.

Ipak, ono što je mnogima nejasno jest svrha malog džepa na trapericama. Jeste li se ikada zapitali čemu služi?

On je obično premalen za kovanice, a tekstilni stručnjaci pokušali su riješiti zagonetku. Prema saznanjima, taj džep je od pojave jeansa namijenjen za džepni sat.

Kako piše The Sun, sičušni džepovi potječu iz 1890. godine kada su bili ušiveni u poznate Levi’s traperice. Izvorno su bili dizajnirani za držanje džepnih satova, ali s obzirom na to da više ne koristimo džepne satove, postavlja se pitanje zašto i dalje postoje ti mali džepovi.

Mali džepovi nalaze se na dizajnu u patentu kojeg su napravili Levi Strauss i J. W. Davis za ‘poboljšanje otvora za pričvršćivanje džepova’ 20. svibnja 1873. godine. Međutim, prvi puta su u uporabu puštene 1890. godine s trapericama ‘Lot 501’ koje su postale model za Levis 501 traperice koje danas poznajemo.

Originalno su, dakle, služili kao zaštita za džepne satove, odnosno ubačeni su u dizajn traperica kako bi kauboji spriječili svoje satove da ispadnu iz hlača dok jašu konje i rade na rančevima.

Žene.ba