Neinvazivna liposukcija-najzanimljiviji trend u svijetu ljepote

Bliži se ljeto i fokus na našoj figuri i oblikovanju tijela sada je veći no ikad. Dočekati ljetnu sezonu spremne, za mnoge od nas podrazumijeva dovesti se u formu, paziti na prehranu, vježbati, no isto tako odlaziti na redovne tretmane ljepote, koji nas samo mogu približiti tom idealu kojem težimo.

U tom kontekstu, u posljednje se vrijeme mnogo počelo pričati o metodi takozvane neinvanzivne liposukcije, koja spaja ideju liposukcije kao tradicionalne metode uklanjanja masnih naslaga, i vodeće svjetske trendove na području kozmetologije i estetike. To ukratko znači da za ovu vrstu liposukcije uopće nećete morati ići pod nož, niti ćete se dugo oporavljati od zahvata, odnosno u ovom slučaju tretmana ljepote.

Riječ je o modernom radiofrekvencijskom sustavu, koji omogućuje kontroliranu toplinsku terapiju za oblikovanje tijela, reduciranje celulita i zatezanje kože.

“Unipolarnom glavom čvrste masti razgrađujemo u tekuće stanje, baš kao što se to radi za vrijeme operacije, a bipolarnom glavom zatežemo kožu, dižemo tonus i razgrađujemo celulit. Organizmu je potrebno 10-ak dana da rastopljene masti razgradi na trigliceride, digliceride, slobodne masne kiseline i na kraju sve to pomokri”.

Da se ne bi previše opteretili bubrezi i jetra, obavezno je piti 2-3 l tekućine vode ili čaja dnevno, a ukoliko osoba nema veći višak kilograma, dijeta uz tretman nije obavezna.

 Journal.hr