Pet stvari koje ne trebate govoriti tokom seksa

Riječi ponekad zaista imaju veliku snagu. Mogu da uljepšaju nečiji dan, povrijede nekoga, uzbudite, ali i odlože orgazam!

Da biste partneru i sebi priuštili uzbuđenje kakvo zaslužujete, svakako izbjegavajte ovih pet verbalnih zamki tokom seksa:

1. Ne predlažite partneru nešto u šta niste sigurni

Iako vam se sviđa pomisao na analni seks, nemojte to predlagati tokom seksa. Postoji mogućnost da vam se neće svidjeti ili da niste u potpunosti spremni na taj korak, što će samo pokvariti ovaj uzbudljivi i strastveni trenutak. Prije eksperimentisanja razgovarajte s partnerom o svojim željama i pripremite tijelo i um na eksperimente.

2. Ne pričajte o kućnim poslovima ili bilo kakvim obavezama

Pitanje poput “jesi li nahranio psa”, ne spada u temu razgovora o kojoj vaš partner želi da sluša tokom seksa. Za vrijeme vođenja ljubavi, izbjegavajte rasprave o djeci ili obavezama. Prihvatite seks kao opuštajući čin u kojem zaboravljate na sva opterećenja i frustracije.

3. Ne hvalite partnera ako to zaista ne mislite

Ne lažirajte orgazme i ne govorite partneru da je najbolji ljubavnik ako to zaista ne mislite. Ako ga uvjerite da je uradio nešto dobro, možda ćete biti osuđeni na to da vam stalno pruža nešto što vam se u stvari ne sviđa. Osim toga, vi ste odgovorni za svoj orgazam, stoga nemojte sebi uskraćivati uzbuđenje ni na koji način, piše centarzdravlja.hr.

4. Ne komentarišite partnerov izgled na negativan način

Uvijek podsejtite svog partnera da izgleda seksi. Spavaća soba je idealna za podjelu komplimenata! No, ostanite uvijek pri pozitivnim komentarima. Zapamtite da isticanje nepravilnosti sigurno ne vodi do dobrog seksa!

5. Ne započinjite svađu

Otvoreni i iskreni razgovori su ključni dio srećnog odnosa. Međutim, za sve postoji vrijeme i mjesto, stoga žustre rasprave ostavite van postelje!

Žene.ba