Podignuta kosa je spas za vrućine!

Svaka nova sezona donosi želju za novom frizurom. Ipak, topli ljetni dani nas više od bilo koje druge sezone u godini potiču da se poigramo svojom kosom kako bi preživjeli i one najgore vrućine. I dok će se neki odlučiti za drastičan rez i u kratkoj frizuri potražiti dozu osvježenja, drugi će posegnuti za stilističkim trikovima.

FRIZURE ZA VRUĆE LJETNE DANE
Osim efektnog izgleda koji stvara, podignuta kosa savršeno je rješenje za visoke temperature. Od uredno zaglađene punđe do pletenica koje stvaraju romantičan boho look, frizure koje će skupiti i podignuti našu kosu donijet će ono uvijek dobrodošlo osvježenje tijekom ljetne sezone. Među najpopularnijim frizurama i ovog će se ljeta istaknuti punđa. Bilo da govorimo o neurednoj skupljenoj messy bun punđi koju su trendseterice istaknule kao svoj omiljeni ležerni odabir ili o uredno zaglađenoj niskoj punđi, jednostavnoj frizuri koju možete ostvariti sami u nekoliko minuta, a koja će pristajati baš svim, čak i onim najformalnijim, najsvečanijim i poslovnim ljetnim kombinacijama, punđa je uvijek dobra ideja.

Summer basics on repeat

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

Jednako jednostavni, brzi i efikasni trik u stiliziranju kose za ljetne vrućine krije se u visokom i niskom repu. Zaigrani niski i visoki rep ove će sezone ukrasiti i svilena mašna kao najpoželjniji trendi detalj iz ormara itdjevojaka. Iako će svilena marama svaki rep učiniti još efektnijim i zanimljivijim, ova jednostavna frizura odlično će izgledati i bez nje.

#TBT to braidspiration #kristinesshair

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on

Baš poput jednostavnosti punđa te niskog i visokog repa, ovog će nas ljeta osvojiti i šarm pletenice. Romantične, a istovremeno jednostavne i možda najefektnije frizure koje u nekoliko minuta možete ostvariti bez pomoći frizera, pletenice će u našoj kosi stvoriti zanimljivu igru tekstura i kreirati onaj boho look koji toliko dobro pristaje svim ljetnim kombinacijama. Osim francuskih pletenica i pletenice oko glave koju obožavaju i Lucy Hale i Florence Welch, sitne pletenice su još jedan odličan trik uz pomoću kojega možete dodatno začiniti rep ili punđu.

Ideje koje donose osvježenje u ljetne vrućine izdvojili smo u nastavku.

Top knot Tuesday.

A post shared by Mija by Mirjam Flatau (@mija_mija) on

Perpetual chicness with this one. ?? @laurenconrad

A post shared by KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) on

The Flower Crown ?

A post shared by BAREFOOT BLONDE HAIR (@barefootblondehair) on

?

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

For those entering summer, this is the top for you! ? New outfit post up now

A post shared by SARA CRAMPTON (@harperandharley) on

Journal.hr