Princ Harry i Meghan Markle ne mogu na medeni mjesec dok ne riješe jednu stvar

Vjerovatno se žure uživati na medenom mjesecu, ali moraju se još malo strpjeti. Prvo se mladenci moraju riješiti poklona kojima su ih zatrpali u njihovom domu.

Princ Harry i Meghan Markle ne mogu krenuti na medeni mjesec dok ne vrate svadbene poklone kojima su ih zatrpali. Procjenjuje se da njihova ukupna vrijednost iznosi preko 15 milijona maraka. Razlog vraćanja poklona je jednostavan i vezan uz strog kraljevski protokol. Naime, kraljevska palača ne želi da osobe i kompanije koriste novopečene mladence, vojvodu i vojvotkinju od Sussexa za vlastitu promociju.

Iako su mladenci sedmicama uoči vjenčanja naglašavali da jedini poklon koji žele je u obliku donacija u jednu od sedam humanitarnih zaklada koje podržavaju: CHIVA, Crisis, Myna Mahalia Foundation, Scotty’s Little Soldiers, Street Games, Surfers Against Sewage i The Wilderness Foundation UK, neki si jednostavno nisu mogli pomoći.

Prince Harry and Meghan Markle at a photocall to announce their engagement at Kensington Palace, London., Image: 356265359, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Pravilo je takvo da članovi kraljevske obitelji ne smiju prihvaćati nikakve poklone, uključujući pružanje gostoprimstva ili usluga, koje ih stavljaju u položaj da nešto duguju onome tko im to pruža. Kraljevska pravila nalažu da se pokloni koji stižu iz britanskih tvrtki moraju odbiti, osim ako se ne radi o suveniru sa službenog posjeta, proslave kraljevskog vjenčanja ili neke osobne prigode. Kad je riječ o poklonima koje članovi kraljevske obitelji dobivaju od privatnih osoba iz Velike Britanije, a koje ne poznaju osobno, onda se pokloni moraju odbiti jer se ne zna koji je zapravo motiv osoba koje ih daruju.

LONDON, ENGLAND - MARCH 12: Meghan Markle and Prince Harry attend the 2018 Commonwealth Day service at Westminster Abbey on March 12, 2018 in London, England. (Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Princ Harry i Meghan Markle modno su usklađeni

‘Neki od darova prebacuju se u humanitarne zaklade dok neki ostaju unutar kraljevske kolekcije. Povremeno i po potrebi neki predmeti daruju se organizacijama koje će ih bolje iskoristiti’, rekao je nedavno za britanske medije glasnogovornik palače.

Gloria.hr