Raskošno i lijepo: Odjeća u boji vina bezvremenski je modni klasik

Sa dolaskom hladnijeg vremena budi nam se potreba za bogatijim i zagasitijim nijansama. Te boje prvo implementiramo u naše jesenske kombinacije. Neke od klasičnih boja za ovo doba su tamno smeđa, narandžasta, tamno zelena, a posebno se ističe i boja vina.

Nikako se ne možemo zasititi ove raskošne boje, tamno crvene nijanse, te nam se svake jeseni vraća kako na modne piste, tako i u street style izdanja.

Ukoliko se odlučite za monohromatsku kombinaciju u ovoj luksuznoj boji, nećete pogriješiti. Osjećat ćete se ugodno, a i ostavit ćete dobar utisak gdje god se pojavite.

Spojena u kombinaciju sa komadima neutralne boje, najbolje dolazi do izražaja. Hlače u ovoj boji kombinirajte sa blejzerom u nude nijansama ili dodajte detalje u zemljanim tonovima.

Ukoliko se želite okušati u kreiranju kombinacija u ovoj boji, ali još uvijek niste sigurni kako i da li će vam se slagati sa ostatkom ormara, počnite sa aksesoarima.

Cipele i torba u boji vina su odlični jesenski komadi za eksperimentisanje sa ovom nijansom. Ukoliko ste zaljubljenica u svijetle boje tokom jeseni, probajte kombinirati boju vina sa svijetlo plavom. Iznenadit ćete se kako dobro ove dvije boje idu skupa.

(Žene.ba)