Rihanna: Kraljica Met Gale

Costume Institute Gala formalni je naziv za Met Galu – svečanu večeru koja se održava u sklopu otvaranja izložbe Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Naziv tj. tema izložbe ujedno je i tema Gale u skladu s kojom se uzvanici moraju odjenuti, a čim je objavljeno da će se ove godine izložba baviti utjecajem religije i liturgijskog ruha na modu, bilo je jasno i da će kombinacije poznatih zvijezda sigurno izazvati brojne rasprave.

Nebeska tijela: Moda i katolička mašta, ovogodišnja je tema, a uz Annu Wintour koja je od 1995. zadužena za organizaciju večere, supredsjedateljice Gale bile su Amal Clooney i Rihanna.

Rihanna je na glavi nosila repliku liturgijske kape mitre koju je za ovu prigodu izradio klobučar Stephen Jones. Očekivano, ovaj modni dodatak podijelio je korisnike društvenih mreža. Jedni smatraju kako je Rihanna prešla granicu nošenjem mitre, a drugi su pak stali na njezinu stranu.

S obzirom na to da se izložba bavi i liturgijskih ruhom, Rihanna je jedna od onih koja se odjenula baš kako treba. Poštovala je temu, odjenula kreaciju koja slavi svu čar modnog dizajna i pokazala da je i dalje kraljica Gale, komentar je jedne korisnice Instagrama.

 

Zadovoljna.hr