Što nam donosi nova sezona American Horror Story?

Popularnost kempa u zadnje vrijeme zasigurno je djelomice zasluga režisera Ryana Murphyja. Glee, Pose i Kraljice vriska neke su od njegovih serija koje je stvorio koristeći sarkazam, humor i pretjeranost u raznim aspektima – glavne karakteristike kempa – kao alate. Karikirajući i kritizirajući pop kulturu i suvremenu politiku kroz motive horora stvorio je American Horror Story – antološki serijal čija se priča izmjenjuje iz sezone u sezonu, no većinom zadaržava iste glumce u postavi.

View this post on Instagram

It's missing them hours. ?

A post shared by BEST OF SARAH PAULSON ???️‍? (@mssarahpaulson) on

Ove se jeseni već ikonski ansambl vraća u priči s naslovom ”American Horror Story: 1984”. Pretpostavke o radnji i konkretnom postavu kruže internetom već neko vrijeme, a TV Guide izbacio je i teaser koji sugerira na tip horor filma u kojem žrtvu proganja ubojica s oštrim hladnim oružjem à la ”Petak 13”.

Osim vizualnog moodboarda koji nas navodi na ideju posebne vrsti horora, a s Murphyjevim osvrtačkim stilom na umu, dobra je pretpostavka i da će se priča referirati na distopijski roman s kojim sezona dijeli ime – ”1984” Georgea Orwella. Naime, Murphyjeve serije gotovo su uvijek paralela sa stvarnošću razdoblja u kojem se javljaju. Orwellov roman obrađuje temu totalitarističkog režima čije je lice ”Big Brother”, a upozorenje je cijeloj civilizaciji da vlast ne treba prepuštati nepoznatim silama koje se kriju iza cool logotipa i jeftinih zadovoljstava. Sezona AHS-a koja se bavi osobnim slobodama i privatnošću kroz estetiku horora iz 80-ih potpuno pristaje 2019. i zvuči savršeno!

Elle.hr