Tri jednostavna trika za buđenje sa savršenom frizurom

Mnoge žene ujutro troše dragocjeno vrijeme na namještanje frizure.

No često unatoč svim uloženim naporima, kosi jednostavno nema pomoći, a loša frizura lako kvari i najljepši dan. No to vam se više ne mora događati jer imamo tri super trika za ustajanje iz kreveta s već namještenom savršenom frizurom zbog kojih ćete imati više vremena za uživanje u omiljenim jutarnjim ritualima

1. Probudite se s kovrčama
Ako se želite probuditi s valovitim uvojcima koji neće splasnuti prije nego što izađete iz kuće, isprobajte ovaj trik: dok je kosa još vlažna, nanesite malo pjene, zatim je smotajte u četiri punđice i tako lezite u krevet. Što su punđe čvršće, to će kovrče biti sitnije, a za kakve god se odlučili, kosa će ujutro, kada je raspustite, djelovati puno prirodnije nego nakon pletenica.

2. Dodajte kosi volumen
Ako imate ravnu tanku kosu i želite joj dodati malo volumena, u pomoć vam priskače takozvana “krafna” gumica za oblikovanje punđe. Dok je kosa još vlažna, svežite je u veliku punđu i tako lezite spavati. Ujutro raspustite kosu i uživajte u njezinom volumenu.

3. Svila za svilenkastu kosu
Ako vam je kosa suha, tanka i oštećena, vrijeme je da zamijenite pamučne jastučnice svilenima. Ovo možda zvuči malo snobovski, ali zasta djeluje i kosa ujutro izgleda puno ljepše. Kada spavate na svili, kosa ostaje mekana, hidrirana i ne zapetljava se.

index.hr