Umrla djevojka na koncertu Taylor Swift, imala je 23 godine

Ana Clara Benevides, 23-godišnja djevojka, umrla je sinoć nakon srčanog zastoja dok je čekala početak koncerta Taylor Swift koji se održavao na stadionu Estádio Olímpico Nilton Santos u Rio de Janeiru.

Doktori na mjestu događaja pokušali su oživjeti djevojku, ali nisu uspjeli.

Benevides je prebačena u gradsku bolnicu Salgado Filho, ali je ubrzo nakon toga umrla.

Swift je tokom koncerta molila osoblje stadiona da posjetiocima koncerta daju vodu, a neki mediji tvrde da je fanovima bilo zabranjeno unositi boce vode na koncert.

Taylor Swift se o tragičnom događaju oglasila na Instagramu.

“Ne mogu vjerovati da uopće ovo pišem. S tugom u srcu javljam da smo izgubili obožavateljicu prije večerašnjeg koncerta. Ne mogu riječima opisati koliko sam slomljena. Imam jako malo informacija, znam da je bila predivna i jako mlada. O ovome neću moći pričati na sceni jer me preplavi tuga kada i samo pokušam pričati o tome. Želim reći da mi je žao i da su moje misli s porodicom i prijateljima preminule djevojke. Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da se može dogoditi kada sam planirala nastup u Brazilu”, napisala je.

Temperature u Riju su prelazile 38 stepeni, a brazilski Folha tvrdi da je na stadionu temperatura bila 60 stepeni. Vatrogasci su, navodno, pružali pomoć preko 1000 fanova koji su pali u nesvijest.

 

Žene.ba