Utrka za Zlatnog lava ulazi u ‘veću brzinu’

Utrka za Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu trebala bi krenuti u većoj brzini u četvrtak s biografskim filmom o vrhunskom sportskom automobilisti i poduzetniku Enzu Ferrariju u kojem glume Adam Driver i Penelope Cruz, javlja AFP.

Driver donosi prijeko potrebnu zvjezdanu prašinu na festival na čijem je crvenom tepihu ove godine neuobičajeno malo slavnih, žrtva štrajka glumaca u Holivudu.

“Ferrari” reditelja Michaela Manna – poznatog po vrlo stiliziranim i sjajnim trilerima poput “Heat” i “Collateral” – dobio je izuzeće od sindikata jer je napravljen van studijskog sistema, što je Driveru omogućilo da prisustvuje premijeri.

Ovaj 39-godišnjak jedan je od najzaposlenijih ljudi u Hollywoodu, koji žonglira s blockbuster ulogama u franšizi Ratovi zvijezda, te uz rad s nekim od vrhunskih reditelja, od Ridleyja Scotta do Noaha Baumbacha i Spike Leeja.

Uz to pažnju privlači i premijeru filma “Dogman” francuskog reditelja Luca Bessona (“Peti element”, “Leon”), koji je najavljen kao priča o zlostavljanom dječaku koji pronalazi utočište s čoporom pasa .

Rečeno je da uključuje još jednu zapanjujuću izvedbu Caleba Landryja Jonesa, koji je prije dvije godine osvojio nagradu za najboljeg glumca u Cannesu za film “Nitram”, o masovnoj pucnjavi u Australiji.

Besson (64) se nada povratku nakon velikog neuspjeha s filmom “Valerian i grad hiljadu planeta” iz 2017. godine koji je gotovo do bankrota doveo njegovu produkcijsku kompaniju EuropaCorp.

Žene.ba