Vaš ‘tajni’ kod za novu boju kose

Nova boja kose je najbrži i najlakši način da osvježite svoj izgled. No, nema ništa gore od toga da odaberete boju koja vam na kraju ne stoji dobro. Stoga pažljivo proučite naše upute o jesenjskim trendovima i ‘šifre’ uz pomoć kojih ćete odabrati pravu nijansu

Prvo i osnovno pravilo ako ste se odlučili za promjenu boje kose je – posavjetovati se s frizerom ili stilistom. Jer pri bojanju postoje određene zakonitosti kojih se trebate pridržavati, u protivnom mogli bi požaliti zbog ishitrene ili nepromišljene odluke.

Ako ste se odlučili za promjenu, pažljivo uskladite boju za kosu sa svojom prirodnom nijansom. Nepodudaranje tih nijansi može dovesti do neželjenog rezultata. Primjerice, kosa crvenkastog sjaja pri posvjetljivanju u bojanju u zlatne nijanse može postati žuta! Za sve brinete koje žele postati plavuše vrlo je bitno koliko dugo drže boju na kosi. Naime, produžite vrijeme predviđeno za držanje na kosi za 10-15 minuta, a kod posvjetljivanja prirodno tamnije boje, to je vrijeme potrebno produžiti i za 20 minuta.

Jeste li topli ili hladni tip?
Uz pomoć naših smjernica otkrijte koje ste tip i koje vam boje najbolje pristaju.

Hladni tip – Vaša je put prirodno svijetla i prozirna, a lako pocrvenite na suncu ili ste smeđe puti sa svijetlo plavim ili zelenim očima. Pristaju vam… svijetle boje, nježne smeđe nijanse poput bademastih, a želite li najveću promjenu, probajte sa grimizno crvenom!

Topli tip – Imate tamniju put, većinom maslinastu, sa toplim svijetlo ili tamnosmeđim očima. Pristaju vam… Zlatne nijanse, boja karamele, sve čokoladne nijanse i bogata kestenjasto crvena.

Cosmopolitan.hr