Zašto biste trebali uključiti maslinovo ulje u svoju beauty rutinu?

Postoje glasine da je maslinovo ulje u rutini njege kože i kose koristila čak i Kleopatra! Zvuči pomalo nevjerojatno, ali nije nemoguće. Ovo ulje bogato je antioksidansima, djeluje kao prirodna zaštita od UV zračenja i odlično je za hidrataciju kože. Može se koristiti samo ili u kombinaciji s drugih prirodnim sastojcima. Otkrijte kako sve možete uključiti maslinovo ulje u svoju beauty rutinu!

Kosa
Maslinovo ulje može biti odlična hranjiva maska za kosu! Stavite ga na opranu kosu i ostavite da djeluje dvadesetak minuta ili nekoliko kapi nanesite na osušenu kosu za dodatni sjaj.

Koža
Ako vam je koža suha, maslinovo ulje je vaš najbolji prijatelj! Možete ga nanesti na područja kože koja su suha ili ga jednostavno koristiti kao obično mlijeko ili ulje za tijelo. Ali bitno je upozoriti da se maslinovo ulje ne preporučuje za kožu koja je sklona aknama. Također, u kombinaciji sa limunovim sokom i šećerom služi kao odličan piling.

Lice
Budući da je bogato antioksidansima, maslinovo ulje odlična je zamjena za serum za lice koji sprječava prebrzo starenje. A vjerovali ili ne, ovo ulje možete koristiti i za uklanjanje šminke!

Elle.hr