Bliži se jesen, koje ljetne komade ipak možemo i dalje nositi

Iako se veoma teško opraštamo od ljetne sezone, nema mjesta žaljenju, jer i jesen donosi zanimljive kreacije u modnom kalendaru.

Sudeći po izjavama modnih stručnjaka na pragu smo najzanimljivije modne sezone zbog čega već lagano, no i veoma pomno biramo koje ćemo artikle ipak zadržati u ormaru. Nakon što smo tokom sunčanih dana birali nešto prozračnije tkanine i lepršave krojeve, za jesensku sezonu u našem ormaru želimo zadržati ipak one bazične komade koje ćemo lako moći iskoristiti za slojevito odijevanje. Razlika u temperaturi tokom dana i noći motivirat će nas da se upustimo u mali modni eksperiment, a kako bismo lakše kreirali izdanja za prve dane jeseni, ovo su  tri ljetna artikla koja će nam u tome pomoći.

Slip haljina

Ovaj elegantni artikl koji naglasak stavlja na ženstvenost i suptilno ističe siluetu idealan je kao baza izdanja u kojima želimo dočekati jesen. Naime, slip haljinu možete uskladiti uz omiljeni blejzer, lagano pletivo ili pak uz košulju te kreirati veoma zanimljiv look.

Potkošulja

Bezvremenski artikl koji je osvojio srca modnih insajderica i postao “it” komad za kreiranje minimalističkih izdanja. Osim što se može veoma lako uskladiti kada je riječ o ležernoj formuli, idealan je i za bazu jesenskim izdanjima gdje ga možete kombinirati uz oversized blejzer ili pak klasičnu košulju.

Prsluk

Artikl koji je vjerojatno obilježio ovu sezonu, a za koji mnogi smatraju da će se duže vrijeme zadržati na modnoj sceni zasigurno je prsluk. Ovaj klasični ali i trendy komad odjeće daje dozu urbane elegancije, a idealan je za poslovne ali i svakodnevne ležerne kombinacije.

(Žene.ba)